Doblet de Lewandowski i remuntada per tancar la gira amb un empat (2-2)

El Barça s’acomiada dels Estats Units perdent als penals davant el Milan, però certificant les bones sensacions en els primers passos de l’era Flick

El Barça posa el punt final a la pretemporada empatant davant el Milan (2-2) en el partit jugat a Maryland. Els blaugranes han perdut a la tanda de penals, al contrari del que havia passat davant el City en el debut. Les bones sensacions dels duels contra els anglesos i el clàssic davant el Madrid s’han repetit. El Barça ha jugat un bon partit, amb força aspectes positius i molts altres a millorar, però sent capaç d’aixecar un 2 a 0 en contra gràcies a un doblet de Lewandowski.

Gundogan i Raphinha davant les seves primeres titularitats de la pretemporada. Ha sortit amb les idees clares el Barça: pressió alta, verticalitat a tres quarts i buscant la sortida de pilota habitual des de la primera línia. Però li ha costat, especialment aquesta sortida. A més, ha patit sense pilota quan el Milan ha pogut plantar-se a camp contrari. Han trobat amb facilitat la profunditat els italians, tant a partir de les ruptures com en accions individuals dels seus ràpids extrems. I han sigut molt efectius. Pulisic ha aconseguit rebre dins l’àrea i trobar a Jovic a l’esquena de Sergi Domínguez per empènyer la pilota amb Ter Stegen ja batut. 1 a 0 als deu minuts. Al quart d’hora ha arribat el segon, altra vegada Pulisic, aquesta vegada definint en una posició sense gairebé angle.

Però el Barça no s’ha desfet. Raphinha, partint des de la banda esquerra, ha vist com el porter li ha aturat dues bones definicions després de rebre a l’espai. Entre aquestes, però, el brasiler ha assistit a Lewandowski perquè el polonès anotés un autèntic golàs des de la frontal. El mateix davanter ha tingut l’empat després d’una gran centrada de Valle des de la banda dreta, amb la cama dolenta. I, abans del descans, un Pau Víctor poc participatiu ha vist com li han anul·lat un gol per fora de joc.

Mateixa idea dels blaugranes al segon temps, amb Bernal a la gespa i Koundé debutant en pretemporada. El Barça ha executat una gran pressió en els primers minuts, forçant pèrdues constants del Milan. I l’equip ha trobat premi en una gran combinació. Raphinha ha rebut entre línies i ha activat, de primeres, a Pau Víctor en profunditat. El santcugatenc ha assistit de meravella per regalar el gol a Lewandowski. Empat amb mitja hora per jugar-se.

Excel·lent partit de Raphinha, que ha continuat participant constantment en les jugades d’atac i posant a prova a Torriani. Grans 45 minuts també de Bernal i partit complet per Casadó. S’ha notat el desgast d’ambdós conjunts en la recta final, sumat a un bon nombre de canvis que sempre tallen mínimament el ritme d’aquest tipus d’enfrontaments. Les poques ocasions han tancat el partit amb empat i, per tant, tocava tanda de penals. El Barça havia guanyat al City des dels onze metres en el primer duel, que també va acabar 2 a 2. Però l’eficàcia no s’ha repetit. Han fallat Koundé i Quim Junyent els dos primers, però tampoc han estat infal·libles els italians. No han perdonat Bernal, Toni Fernández i Vitor Roque. En el darrer, ha fallat Mika Faye per donar el triomf al Milan.

S’acaba la gira pels Estats Units i el Barça la tanca amb bones sensacions en els primers partits de l’era Flick. Primeres pinzellades de l’ideari de Flick i un gran rendiment del gran nombre de joves formats a La Masia que hi han viatjat. Positius també els resultats, l’equip no ha perdut cap dels tres duels davant bons rivals, guanyant contra el Madrid i empatant davant City i Milan. La següent prova serà el Gamper, el 12 d’agost davant el Mònaco.