Barça

Les culers acaparen els focus

Sis jugadores del Barça i dues més amb passat blaugrana aspiren a la Pilota d’Or. Ahir, France Football, que organitza el premi, va fer públiques les candidates. Així, les culers nominades són Aitana Bonmatí –que ja va ser premiada l’any passat i que és la màxima favorita–, Caroline Graham Hansen, Patri Guijarro, Salma Paralluelo, Ewa Pajor i Alexia Putellas, guardonada el 2021 i el 2022. En la llista de 30, també hi són les exblaugrana Mariona Caldentey, ara en l’Arsenal, i Lucy Bronze, ara en el Manchester City.

També en l’apartat col·lectiu acapara el Barça, que aspira al millor equip de futbol femení, juntament amb l’Olympique de Lió, el Chelsea, el New York Gotham i el PSG. D’altra banda, pel que fa als guardons a les banquetes, Jonatan Giráldez, ara en el Washington Spirit, és un dels candidats a endur-se el guardó com a millor entrenador de futbol femení després d’haver guanyat els quatre títols de culer el curs passat.

El masculí, sense Messi

En futbol masculí, són dos els candidats blaugrana: Dani Olmo i Lamine Yamal. El Real Madrid, amb Jude Bellingham, Fede Valverde, Vinícius Junior, Dani Carvajal, Antonio Rüdiger, Kylian Mbappé i Toni Kroos (retirat), és el club més representat. En la llista de 30, no hi ha per primera vegada des del 2003 ni Leo Messi ni Cristiano Ronaldo.

No és a l’únic premi al qual aspira Lamine Yamal, que també és a la llista pel trofeu Kopa, que reconeix el millor jugador sub 21 de l’any. El de Rocafonda és el principal favorit. El seu company Pau Cubarsí també hi està nominat.

SIS CANDIDATES

Aitana, Graham Hansen, Patri, Salma, Pajor i Alexia aspiren al premi

LAMINE YAMAL

L’atacant de 17 anys és candidat a la Pilota d’Or i també al trofeu Kopa

COL·LECTIU

L’entitat blaugrana també està nominada com a millor club de futbol femení
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)