El Barça encaixa la primera derrota en lliga (4-2)

Els blaugrana perden justament davant Osasuna a Pamplona després de set victòries consecutives

El Barça encaixa la primera derrota en lliga a El Sadar davant Osasuna (4-2) en un partit marcat per un onze inicial ple de suplents i joves jugadors de La Masia. L’equip s’ha vist superat per la intensitat dels navarresos, que han castigat la feblesa defensiva blaugrana per endur-se el partit amb justícia.

Flick va sorprendre amb les rotacions a Vila-real, però ha decidit doblar l’aposta a El Sadar. El tècnic no ha arriscat amb cap dels jugadors que tenien petites molèsties. Descans per Íñigo Martínez, Balde, Casadó, Raphinha i Lamine Yamal. Aquests canvis, sumats a les baixes, han deixat un onze inicial inversemblant i exageradament jove. El tècnic alemany no té gens de por a l’hora de confiar en els del planter, sabent que té un risc. Ho té clar.

Han sortit amb confiança i determinació, sent capaços de tenir possessions llargues i jugant amb tranquil·litat. Ara bé, els navarresos han començat a imposar-se en els duels, a créixer a partir de ser verticals i han trobat el gol aviat. Una bona centrada de Bryan Zaragoza l’ha enviat al fons de la xarxa Budimir, avançant-se a Cubarsí i batent a Iñaki Peña. Per darrere el Barça i l’Osasuna crescut.

Deu minuts ha tardat a arribar el segon. Una pèrdua, amb una possible falta sobre Pau Víctor inclosa, ha acabat en un ràpid contracop que Bryan Zaragoza ha finalitzat de meravella, deixant fora de l’equació a Iñaki Peña amb una trepitjada sensacional per acabar definint a plaer. Partit molt costa amunt pels catalans, per primera vegada dos gols per sota en el marcador aquesta temporada.

La personalitat de Flick ha quedat refermada al descans. Cap canvi. No ha volgut recórrer a ningú davant la urgència i l’equip ha sortit molt bé després del pas per vestidors. Herrera ha evitat primer el gol de Lewandowski i després li ha servit en safata a Pau Víctor. Una pèrdua del mateix porter ha acabat amb un xut llunyà i tou de l’ex del Girona que l’ha sorprès. El 2 a 1 i la primera diana en lliga de Pau Víctor.

Han arribat els canvis: Lamine, Raphinha, Casadó i Balde a la gespa. Però s’han tornat a complicar molt les opcions de sumar. Una bona pilota en profunditat per Areso ha acabat amb un clar penal de Sergi Domínguez sobre Budimir, que ha transformat el croat per tornar a ampliar la diferència.

Fins aquí ha arribat el Barça. Res més dels culers. Rubén Peña i Raúl García han perdonat el quart, però ha acabat caient en un golàs de Bretones des de la frontal de l’àrea després d’una pèrdua de Lamine Yamal. El mateix Lamine s’ha encarregat d’arreglar-ho poc després amb una diana sensacional definint a l’escaire amb facilitat. Un dia més, l’equip no s’ha rendit fins al final. Ferran s’ha estavellat amb el pal en una de les darreres jugades buscant el tercer.

Ben poc li ha sortit al Barça avui. Ha fet molt curt l’equip, que ha deixat clar que jugar quatre partits en dotze dies per una plantilla tan curta i limitada acaba pesant. Tot i això, no arriba descans. Champions i un altre compromís de lliga la pròxima setmana després de la primera derrota en la competició domèstica.