Barça

‘Os reis’ del clàssic

Raphinha i Vinícius, companys i referents ofensius de la selecció del Brasil, arriben al duel de dissabte al Bernabéu en un estat de forma sensacional

Van fer tres dianes en la Champions contra el Dortmund i el Bayern i són ara mateix els grans líders del Barça i el Madrid

És gairebé impossible arribar en un millor estat de forma al clàssic que com ho faran Raphinha i Vinícius Júnior. Els dos futbolistes saltaran a la gespa del Santiago Bernabéu demà després d’haver marcat un hat-trick en els respectius compromisos de Champions. El talent ofensiu del duel és altíssim, però el rendiment recent dels dos brasilers fa que s’hagin convertit en els dos grans líders del Barça i el Real Madrid.

El nivell que està oferint Raphinha en aquest inici de campanya és sublim. L’arribada de Flick i la millora de l’equip han facilitat un canvi de mentalitat enorme de l’11 blaugrana, que està mostrant una versió molt diferent de la irregular de la temporada passada. Raphinha va fulminar el Bayern aprofitant els espais a l’esquena de la defensa, amb tres definicions de gol espectaculars en situacions força diferents. Les tres dianes van servir per donar el triomf al Barça en la primera gran prova de la temporada, en la qual el brasiler va certificar que està preparat per ser diferencial aquest curs.

Raphinha ha marcat 9 gols i ha repartit 6 assistències en els 13 partits de blaugrana que ha jugat aquesta temporada. Està a tan sols una diana de les 10 que va marcar en les dues temporades anteriors completes. L’evolució de les seves xifres és incontestable i va en sintonia amb el pes que ha guanyat en l’equip. L’extrem s’ha convertit en un líder, un referent per tots els joves que componen l’actual plantilla del Barça. Els companys l’han votat com a quart capità i les absències de la resta han fet que sigui l’encarregat de lluir el braçalet les últimes setmanes.

És una peça indiscutible per Hansi Flick. La seva actitud, ambició i voracitat encaixen a la perfecció amb el model que està implantant el tècnic. La gran intensitat que requereix la pressió de l’equip per recuperar ràpidament la pilota fa que Raphinha sigui un atacant ideal per a l’esquema del conjunt. A més, cal sumar-hi la seva polivalència. Ha estat capaç d’adaptar-se molt bé en posicions interiors quan li ha tocat jugar-hi, com ja va fer amb Xavi, multiplicant les opcions del tècnic en situacions de necessitat.

Amb 27 anys, sembla que el creixement en aquest inici de temporada també li permetrà convertir-se en un jugador clau per a la selecció del Brasil. Va ser titular en els dos partits de l’aturada de seleccions d’aquest mes d’octubre, marcant dos gols de penal contra el Perú. Més dianes en un sol partit de les que va marcar en tot l’any passat amb la canarinha. En el combinat nacional coincideix amb Vinícius Júnior, actualment l’altre jugador més diferencial del país i cridat a ser la principal referència de la pentacampiona del món.

Vinícius passa per un gran moment. Va marcar també tres dianes en una segona meitat sensacional contra el Borussia Dortmund. El brasiler va liderar la remuntada del Madrid contra els alemanys en un Santiago Bernabéu rendit a una de les seves estrelles, actualment la que més marca la diferència. Vini suma 8 gols i 5 assistències en 14 partits aquesta campanya, en la línia de les bones xifres de la temporada passada, que tot indica que li permetran endur-se la seva primera pilota d’or la setmana vinent.

L’extrem està sent capaç de continuar sent la peça que més partits desencalla, davant d’un Mbappé força irregular fins ara. A més, el brasiler ha demostrat que acostuma a aparèixer en els moments clau, en grans cites, i ho voldrà repetir en el clàssic. Al bàndol blaugrana, Raphinha voldrà repetir la seva actuació contra el Bayern de Múnic al Lluís Companys.

Serà un Madrid-Barça que tindrà grans duels individuals, amb diversos dels millors futbolistes del món sobre la gespa: Lewandowski, Mbappé, Lamine Yamal, Pedri... Però, sens dubte, el moment dels brasilers els converteix en dues de les grans atraccions del partit aquest cap de setmana a la capital espanyola.

LES XIFRES

9
gols
i 6 assistències ha fet Raphinha fins ara en 13 partits amb el Barça, entre lliga i Champions
8
gols
i 5 assistències són els números de Vinícius en 14 participacions amb el Madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)