Barça

El noi d'or situa el Barça a semifinals

Messi guia l'equip cap a les semifinals de la copa del Rei amb un trio de gols

L'argentí fa callar tots els que creuen injust que s'endugui la Pilota d'Or

Pedro i Keita completen la golejada i l'holandès Afellay debuta al Camp Nou

El Betis fa una molt bona primera part i obliga el Barça a treballar de valent

El Barça ja té els dos peus a les semifinals de la copa del Rei després de la seva treballada victòria contra un Betis que va deixar una molt bona imatge al Camp Nou en la primera part. Però els andalusos no van poder fer res per evitar que Leo Messi volgués que la festa de la celebració que es va iniciar dilluns a Zuric tingués continuïtat ahir a l'estadi. L'argentí, com si volgués fer callar tots aquells que han trobat injust que el guardonessin amb la Pilota d'Or, va fer un hat-trick i va ser decisiu perquè la setmana que ve a Sevilla el Barça viatgi amb la feina completament feta.

Per si encara quedava algun incrèdul que no s'acabava de creure que aquest Barça no vol refusar cap competició, l'onze inicial que va formar ahir Pep Guardiola era una clara declaració d'intencions. Va treure l'equip de gala amb l'única excepció de Maxwell per Abidal per deixar molt clar que els seus jugadors tenen l'ambició intacta i que van per totes. Després d'eliminar l'Athletic Club de Bilbao en els vuitens, el camí cap a la final és força planer i la possibilitat d'assolir un altre títol no es pot desaprofitar de cap de les maneres. El partit va començar amb cinc minuts de retard per culpa del merescut homenatge que van rebre Messi, Xavi i Iniesta del Camp Nou i dels seus companys després que dilluns fossin escollits els tres millors jugadors del món; i tan bon punt la pilota va començar a rodar, la festa va continuar a la gespa. I, curiosament, gràcies als dos equips. Per inusual que pugui semblar veient l'actitud i els plantejaments d'alguns dels rivals que han passat pel Camp Nou aquesta temporada, el Betis va ser valent i va demostrar que el seu pas per la segona divisió és efímer i que el seu lloc és a la màxima categoria. Sense sortir atemorit per la categoria del rival, va pressionar amunt obligant Busquets a incrustar-se entre els centrals per facilitar la sortida de pilota i fent que Xavi baixés per ajudar Piqué i Puyol; i quan aquest baixava, un migcampista verd-i-blanc el seguia fins a les proximitats de l'àrea. En alguna ocasió, fins i tot, van obligar Pinto a jugar en llarg, un fet no gaire habitual.

El Barça, però, també va sortir endollat i, ben aviat, en el minut 2, s'hagués pogut avançar amb un xut potent de Villa que Castro va rebutjar. El Betis va respondre un instant després mitjançant Rubén Castro, que va obligar Pinto a enviar la pilota a córner. El davanter s'havia aprofitat d'una recuperació de pilota després que Iniesta, amb una passada a l'espai, estigués a punt de deixar sol Messi encarat a la porteria rival. Amb el pas dels minuts, la màquina blaugrana es va anar escalfant i en el minut 15 Xavi, Maxwell i Villa van crear una jugada preciosa que no va acabar amb gol per culpa del pal. L'asturià, en veure el desdoblament del lateral, va obrir-se de cames per deixar passar la pilota i va anar ràpidament en situació de rematada per rebre la centrada del brasiler, però la sort no el va acompanyar.

El Betis, però, no es descomponia i, aprofitant algunes pèrdues de pilota, sobretot d'Alves, arribava amb cert perill a la porteria de Pinto, que en una rematada de cap de Castro va respondre amb una estirada felina i digna de fotografia. Els de Guardiola continuaven buscant el gol amb insistència, però no arribava malgrat que, d'ocasions clares, en van tenir un munt. La primera, una de Messi després d'una centrada de Maxwell des de l'esquerra, però el seu xut des de dins de l'àrea va topar amb el cos de Casto, afortunat. Després en vindrien dues de seguides de Villa, que es va tornar a trobar amb el pal després del llançament d'una falta, i en l'altra no va estar encertat en l'un contra un amb Casto després que Xavi el deixés sol. Quan tothom ja intuïa que s'arribaria al descans amb l'empat en el resultat, va aparèixer el noi d'or, Leo Messi, que va definir amb un toc suau per damunt del porter després de rebre una passada d'Iniesta, que havia dirigit el contraatac. L'argentí, per si algú encara té ganes de discutir si mereixia o no la Pilota d'Or, situava el seu equip en molt bona predisposició per encarrilar l'accés a les semifinals. Els de Guardiola, però, van anar al vestidor amb un ensurt dels grossos al cos, ja que un gran xut de Castro va estavellar-se al travesser.

Tot i anar perdent, el Betis va sortir amb el mateix atreviment en la segona meitat i, ja en el primer minut, va fer intervenir Pinto. Els andalusos no donaven l'eliminatòria per perduda, però en el minut 17 van rebre un cop duríssim per les seves aspiracions. Messi, el Pilota d'Or, el millor futbolista del món, va sentenciar el partit en rematar el rebuig del porter, que li havia aturat el seu primer xut.

Aquest segon gol va enfonsar els de Pepe Mel, que ja van deixar de pressionar i van començar a donar moltes facilitats al darrere. Això va provocar que l'allau ofensiva del Barça els castigués amb tres gols més. Un altre de l'argentí, que va escapar-se sol gràcies a una altra gran assistència de Xavi i el quart va ser obra de Pedro, que va rematar una passada de Dani Alves després que el porter rebutgés un xut del brasiler, que va tenir una altra ocasió en el minut 36. Amb el resultat i l'eliminatòria sentenciada, Pep Guardiola va començar a dosificar jugadors. Va fer entrar Keita per David Villa, a qui ahir no el va acompanyar la fortuna de cara a gol, però sí al malià, que va completar la mà de gols. Pep també va fer debutar Afellay al Camp Nou substituint Pedro. L'últim canvi va ser el de Jeffren per Messi que, com no podia ser d'una altra manera, va deixar el camp ovacionat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)