ACB

Salva Camps, una opció real a Girona

ACB El badaloní ha estat el segon de Pedro Martínez al Manresa i pot fer el salt com a 1r entrenador al Girona

El Bàsquet Girona cada cop és més a prop d’anunciar el nom del nou tècnic del curs 2023/24. Com va poder avançar Onda regional, Salva Camps és a hores d’ara l’entrenador més ben situat per agafar el relleu d’Aíto García Reneses a la banqueta gironina. La incorporació del català està força avançada i es podria fer oficial aviat.

Camps ha estat el segon de Pedro Martínez al Baxi Manresa durant tres temporades, tot i que sempre ha ocupat el rol de tècnic assistent, el badaloní va entrenar el Gran Canaria B la temporada 2019/20 just abans de fitxar pels del Nou Congost. També ha estat el segon entrenador a l’Herbalife Gran Canària, on va fer parella amb el tècnic grec Fotis Katsikaris.

Una aposta de club

En la planificació del nou cos tècnic, el club té clar que vol incorporar un entrenador amb molt de marge de creixement. Una aposta de club. A diferència d’aquest any amb Aíto, que ha dirigit més de mil cent partits a l’ACB i que disposa d’una gran experiència en les principals lligues europees, el projecte dels de Marc Gasol vol ser diferent.

En espera de tancar definitivament el tècnic, el Bàsquet Girona també treballa per definir la resta de staff que l’acompanyarà. El seu segon, com ha pogut saber L’Esportiu, serà, si res no es torça, Àlex Formento, que actualment ha estat fent de tècnic assistent amb el terrassenc Joan Peñarroya al Baskonia. Formento va ser una de les figures clau per fundar el club gironí juntament amb Gasol, Escosa i Pena. Tampoc se sap el futur d’Albert Sàbat i Miquel Fuentes, la resta de l’staff tècnic. A més, Camps hauria demanat reforçar el seu cos amb un tercer ajudant.

Finalment, en el cas del tècnic cordovès, Pedro Calles, el Girona va estudiar la seva incorporació, però en cap moment va arribar a fer una oferta pel tècnic que entrena l’Oldenburg de la Bundesliga. Una opció entre moltes altres que va estudiar el club gironí. Les condicions per fitxar Calles, amb contracte fins al 2025, són arriscades econòmicament.

EL RETORN A GIRONA?

Àlex Formento és candidat a ser la mà dreta de Salva Camps al Bàsquet Girona 2023/24
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)