ACB

El Barça tomba el Lenovo Tenerife a còpia de triples (94-83)

El Barça de Roger Grimau ha eixamplat avui la seva bona ratxa de resultats superant al Palau el Lenovo Tenerife, un equip sempre perillós que arribava en bona dinàmica i que ha plantejat molts problemes (94-83). Els 16 triples en 26 intents dels blaugrana han marcat les diferències davant d’un rival molt perillós que no ha tingut el dia des de 6,75 m (13/35) però que ha obligat als locals a un sobreesforç. Parker (18 punts, amb 4/6 de 3 i 20 de valoració) i Jokubaitis (13 punts i 17 de valoració) han estat els màxims anotadors del Barça i Cook el màxim del Lenovo Tenerife (18), tot i que l’incombustible Huertas (13 punts, 8 assistències i 3 rebots) va ser el més valorat amb 21 crèdits. El joc coral del Barça, en què onze dels seus dotze jugadors han anotat, ha estat clau. Álex Abrines, baixa d’última hora per una sobrecàrrega al quàdriceps de la cama esquerra.

El primer quart ha estat vistós i amb poques interrupcions. Nomes cinc faltes, quatre del Lenovo Tenerife i una del Barça, que s’ha imposat per un ajustat 21-19. Quan els blaugrana dominaven per 11-8, els canaris han clavat un parcial de 0-8 (11-16) amb dos triples seguits de Cook i Fernández i una de dos de Huertas. El Barça ha sabut reaccionar. Satoransky i Parker, amb 5 punts cadascun, han estat els màxims anotadors blaugrana.

Tot i el segon triple del visitant de Doornekamp en la primera acció del segon quart, el Barça ha replicat amb un 8-0: triples de Parker i Brizuela i cistella de Nnaji (29-22). Grimau, però, ha demanat temps per corregir aspectes quan Abromaitis ha clavat un triple (31-28). El Barça, amb Parker inspirat i amb tota la confiança del mon després del recital contra l’Estrella Roja, i Hernangómez prolífic en atac –5 punts en el quart amb un triple–, ha arribat al descans per davant però encara amb molta feina per fer (40-35). El Tenerife ha apostat pel perímetre tret de les accions de Ristic –6/19 en triples, amb 3/13 en el segon quart, en el qual ha perdonat força tirs alliberats– i el Barça ha diversificat millor els seus atacs (6/11 en triples) i més accions a la pintura.

Un triple de Laprovittola i un 2+1 del murri Satoransky, que ha aprofitat molt bé la seva envergadura de base alt durant tot el partit, han obert un forat (48-37). El triple de Parker ha eixamplat una mica més la diferència (53-41). Però el Lenovo ha ressorgit amb dos triples –Cook i Salin–, una acció del renascut Shermadini, més buscat pels seus companys (55-49). Un parcial de 2-10 ha rescabalat el conjunt de Txus Vidorreta, que fins i tot ha tingut un triple per empatar amb 57-54. El quart s’ha acabat amb un incert 62-58.

Focs artificials globals a l’inici del darrer quart amb quatre triples seguits, dos per equip. Jokubaitis –molt efectiu en el tram final–, Huertas, Hernangómez (2/2) i Ristic (68-66), que ha repetit, amb el 70-69. El Barça necessitava un cop de puny damunt la taula i l’ha fet en un tres i no res. El triple de Kalinic, els seus primers punts, li ha permès respirar (76-67 a 5:36) davant d’un rival que, de sobte, s’ha vist altre cop per sota quan acaronava amb la punta dels dits la possibilitat de posar-se per davant i ja no ha tingut esma. El Barça ha seguit tensant la corda amb un triple de Jokubaitis (3/3) 82-74, cada cop més decisiu i ha rematat el partit amb el segon triple de Kalinic (87-74 a 1:55). Parker hi ha afegit més màgia amb un triple sobre la botzina.