ACB

Quatre cops immortal

El Girona supera l’Andorra a la pròrroga en una muntanya russa de partit i suma la seva setena victòria, la quarta a casa, en el seu rècord de punts a la lliga

Girona 107 Andorra 104

BÀSQUET GIRONA:Iroegbu (30), Pons (14), Golomán, Brown (9), Martínez (10) –cinc inicial–; Davis (10), Fjellerup (15), Vila (8), Colom, Susinskas (4), Sorolla i Djordjevic (7) 17/31 de 2, 17/44 triples (4 Pons, 3 Iroegbu i Martínez, 2 Davis, Fjellerup i Vila i 1 Brown), 22/25 tirs lliures, 44 rebots (10 Martínez), 20 assistències (4 Iroegbu, Golomán i Davis) i 114 de valoració (28 Iroegbu).MORABANC ANDORRA:Montero (26), Luz (8) Borg (10), Llovet (2), Maric (12) –cinc inicial-; Andric (18), Starks (5), Rubio (3), Harding (16), Dos Anjos (4) i Somogyi. 28/40 de 2, 9/34 triples (3 Andric, 2 Montero i Borg i 1 Starks i Rubio), 21/28 tirs lliures, 31 rebots (6 Maric), 16 assistències (5 Luz) i 118 de valoració (30 Montero).PARCIALS:26-38, 30-22 (56-60), 20-11 (76-71), 17-22 (93-93) i 14-11 (107-104)

Nit per recordar a Fontajau amb el Girona sumant-hi la seva quarta victòria en set partits aquest curs, la setena a la lliga, i després de dues hores i mitja d’una muntanya russa d’emocions des que el club va presentar la Cocollona fins que Jean Montero va fallar el triple que va forçar un segon desempat de 5 minuts, amb el conjunt gironí establint el seu rècord de punts a la categoria. El base dominicà va fallar des de 6,75 m amb empat a 93 i, a la pròrroga, Ike Iroegbu es va mostrar infal·lible des de la línia de tir lliure (4/4) i va liderar el seu equip amb 9 punts. De fet, ell i Fjellerup (3 a la pròrroga i 7 a l’últim quart de l’argentí, els 7 seguits) són els únics jugadors locals que van anotar des que Pons va establir la màxima (81-71) a 9:06 del final.

El Girona va ser un colador en la primera meitat, ja havia encaixat 50 en 13 minuts (41-50, triple de Rubio) i tal com reconeixia Camps no se n’anava al vestidor amb vint punts de desavantatge pel 8/11 des de 6,75 m al segon quart (12/22 a la primera meitat). Vila (44-54), Martínez (47-54), Davis (50-55 i 53-55) i Iroegbu (56-57) van ajustar la diferència i Montero també des de lluny va donar senyals de vida a l’altre costat en el primer dels seus dos triples (56-60). L’altre el va fer des de mig camp sobre la botzina al final del tercer quart (76-71).

El vuitè punt de Maric (12-19) va obligar Salva Camps a demanar temps mort a 4:48 d’acabar el primer quart, amb Pons (7-6) i Martínez (10-10 i 15-19) recorrent al triple. El pivot croat i Maric (21-36, màxima andorrana) eren el malson gironí i entre els dos balcànics van liderar el 2-16 que va capgirar el resultat a l’últim quart (83-87 del pivot croat a 4:00).

Fjellerup va assumir la responsabilitat (85-87 i 88-87 amb addicional) però l’antiesportiva a Maric des del challenge, de Golomán, va dur el duel a un desenllaç frenètic, amb l’hongarès picant de dits una pilota d’Ike que hauria suposat un 2+1 que es va acabar amb el base de Sacramento empatant a 93 i Montero fallant després. En la pròrroga, la defensa gironina va afogar l’Andorra, que a més no va estar fi ni va aprofitar l’antiesportiva de Davis, mentre Ike va anar sumant d’un en un malgrat que els dos tirs lliures del 107-104 entressin plorant els dos.

Estic content per l’equip i per mi. Ens diuen «la copa, la copa»..., però ens hem de centrar en el pròxim partit
Ike Iroegbu

Si no estem prou concentrats, ens fan molts punts, però hem demostrat que podem aixecar coses difícils
Sergi Martínez
2
cops
arriba el Girona a 100 punts a l’ACB, el curs passat amb el Múrcia (100-89) i ahir
2
punts
locals des del 81-71 que no són d’Iroegbu o Fjellerup: Martínez i Djordjevic de tir lliure
2
triples
de 10 intents fa Montero, que anota el 76-71 de mig camp i falla amb 93-93 i 107-104
L’execució de la defensa al principi no ha estat bé, amb molts errors. Tot i així hem millorat i hem fet molt bona feina
Corey Davis

Salva Camps: “Hem tingut ocasions per a l’encert”

“A la primera part no hem estat bé en defensa, ha facilitat el seu encert. Hem tingut ocasions d’estar en el partit pel nostre encert en el triple a la primera meitat”, valorava Salva Camps, que va destacar els 8 punts encaixats al tercer quart i el cara o creu al final: “Avui ens ha tocat a nosaltres, però he vist com n’és de difícil guanyar un partit en aquesta lliga, i ho hem de valorar.” Sobre l’ambient, va destacar que en els mals moments la gent els engrescava i que miren de fer un joc vistós.