ACB

El Barça reviu a partir de la defensa i apallissa el Baskonia (82-62)

El Barça ha reviscolat avui contra el Baskonia al Palau (82-62) refent-se de les tres darreres derrotes, dues en la lliga i una a Europa, a partir de l’actitud defensiva, el dèficit que l’havia subjugat, i la coralitat en un partit que ha arrencat costerut amb un 3-11 però en què ha acabat pletòric, amb un darrer quart en que ha arribat a guanyar de 30 davant d’un rival estabornit. Parker, amb 14 punts, 5 rebots i 2 assistències (20 de valoració) ha estat el jugador local més valuós. Hernández també ha fet 14 punts i ha agafat 4 rebots 15 de valoració). També han lluïty Jokubaitis: 12 punts, 4 rebots i 4 assistències (11 de valoració) i Parra, 14 de valoració amb 9 punts i 6 rebots.

Amb l’absent contra l’Armani Milà per una gastroenteritis Jabari Parker de titular, el conjunt de roger Grimau, intuint l’abisme, ha arrencat amb una gran intensitat defensiva. Però alguns errors en les portes enrere i els mals percentatges en atac l’han abocat de seguida a un incert 3-11, amb el visitant Markus Howard endollat amb 7 punts seguits (24 punts al final del partit i 18 de valoració). Un parcial de 8-1 amb els vuit punts de tirs lliures l’han ressituat (11-12) malgrat que duia 0/5 en triples. Impulsat per la velocitat de Jokubaitis i les seves entrades fins a la cuina, s’ha posat per davant amb una cistella d’Abrines (15-14), tot i que el Baskonia manava al final del primer quart amb un triple de Howard (17-19).

Tres triples seguits dels blaugrana anotats per Satoransky, Brizuela i Parker han configurat un nou escenari (35-25) en el segon quart. L’embranzida de Moneke, dos triples seguits amb 37-27, ha evitat que el Barça arribés al descans amb un marge més ampli (37-33).

La bona defensa i la superioritat física d’Hernangómez, que s’estava cruspint al seu marcador Kotsar, han permès el Barça marxar de 15 (50-35) en el tercer quart després d’un triple de Da Silva, tot i que el Baskonia ha arribat encara viu al final del període (56-44). La superioritat s’ha fet més evident en el darrer, amb una pluja de triples blaugrana protagonitzada per Parra, Laprovittola, Jokubaitis (2) i Parker (70-47). El Barça ha arribat a distanciar-se de 30 amb una cistella de Parker davant d’un rival obcecat en el joc individualista. Amb el partit guanyat, els blaugrana han tret el peu de l’accelerador i el Baskonia ha maquillat una mica el resultat (82-62) tot i que marxa del Palau amb sensacions pèssimes atès el seu potencial.