ACB

El Lleida desapareix contra l’Unicaja després del primer quart (101-63)

Un nefast inici de segon període (23-2) condemna l’equip lleidatà, que arriba a perdre de 42 punts (101-59) i és derrotat amb una superioritat aclaparadora pel líder de l’ACB al Martín Carpena

De ben poc va servir la bona imatge de la primera jornada a Saragossa o la rauxa demostrada en el tram final del duel contra el Barça. Després d’un primer quart més que digne (24-21), el Lleida, que encadena la tercera desfeta del curs (0-3), ha desaparegut al Martín Carpena contra l’Unicaja, el líder de l’ACB, que s’ha exhibit en un partit en què ha estat clar dominador durant l’última mitja hora de joc i que ha acabat amb un resultant d’escàndol (101-63). Bropleh, amb 13 punts, ha estat el màxim anotador dels lleidatans, desbordats durant la major part de l’enfrontament.

L’equip dirigit per Gerard Encuentra ha protagonitzat un bon inici (5-8), tot i que un solvent parcial de 15-4 ha permès als locals, força més encertats en els tirs de camp, capgirar el resultat i eixamplar la diferència (20-12). No obstant això, els catalans, que s’estaven imposant en el rebot ofensiu (0-4), han respost amb caràcter, i un gran triple sobre la botzina de Dee Bost ha servit per tancar el primer quart ben a prop del conjunt andalús (24-21).

Tot s’ha torçat al començament del segon període, quan una nefasta arrencada (23-2) ha deixat la victòria en safata per als malaguenys (47-23), que han atropellat els visitants amb una superioritat aclaparadora gràcies a un bon balanç des de la línia de tres (5/8) i les inspirades actuacions de Carter i Djedovic, que sumaven 10 punts cadascun en arribar al descans (54-31). Durant el segon quart, el Lleida, incapaç de penetrar la defensa de l’Unicaja, ni tan sols ha pogut provocar cap llançament des de la línia de tirs lliures.

La reacció tampoc ha arribat a la represa, i la diferència al marcador s’ha enfilat fins als 30 punts (69-39). Ja sense possibilitats de triomf, els lleidatans han pogut maquillar lleugerament el resultat amb un parcial de 2-12 (73-55) gràcies a una millora notable en el triple (3/5) i l’aparició anotadora de Bropleh i Bozic abans de tancar el penúltim període (75-55).

L’últim quart, de pur tràmit, només ha servit per veure encara més accentuada la diferència de nivell entre els dos conjunts. Els d’Ibon Navarro han acabat noquejant completament el Lleida, fràgil en defensa, bloquejat en atac, negat des del triple (7/26) i sense capacitat de refer-se davant un equip que, a més de ser molt superior, ha fet gala del gran estat de forma en què es troba després d’haver-se proclamat campió de la supercopa ACB contra el Madrid i de la Copa Intercontinental. El cos tècnic de Gerard Encuentra i els jugadors, que han arribat a perdre de 42 punts (101-59), són els primers a ser conscients que l’Unicaja no és un rival de la seva lliga, però el dur correctiu ha de servir com a toc d’atenció. Això és l’elit, i la màxima categoria no perdona.