ACB

El Barça supera el Tenerife (91-95) i continua invicte a la lliga ACB

L’equip blaugrana ha fet un pas endavant en la segona meitat després d’un primer temps de domini local (43-39)

El Barça ha superat la Laguna Tenerife a domicili (91-95) per sumar la tercera victòria en tres jornades de la lliga ACB. Després d’una primera meitat de domini local (43-39), l’equip blaugrana va elevar el llistó defensiu i amb una millor selecció de tir ha capgirat el resultat. Nicolás Laprovittola, amb 22 punts, 22 de valoració i 6 assistències, ha estat el jugador més determinant, tot i que en el tram final s’han sumat molts altres companys a la reacció.

Laprovittola, amb 10 punts en 6 minuts, ha neutralitzat la bona posada en escena local, del 9-4 a l’11-17. Amb la segona unitat i amb Huertas com a director d’orquestra el Tenerife ha fet un pas endavant i ha tancat el primer quart amb un parcial de 9-0 (20-17). El col·lapse blaugrana ha continuat a l’inici del segon quart, en què els illencs han ampliat la renda fins al 25-17, després d’una sèrie de 14-0. Willy Hernángómez i Darío Brizuela han desencallat l’atac del conjunt català, que oferia alguns dubtes davant la bona defensa local. Laprovittola (15 punts a la primera meitat) donava aire al Barça, a qui el penalitzaven les pèrdues i ha trobat a faltar més referents més enllà de l’escorta argentí. Al descans el domini era per als de Txus Vidorreta (43-39).

Després d’una bona arrencada del Tenerife (50-41), la connexió txeca Satoransky-Vesely ha liderat la reacció del Barça. L’equip blaugrana ha millorat el balanç defensiu i amb un triple d’Abrines ha capgirat el resultat (59-61) després de molts minuts a remolc del seu rival. En tot cas, l’equilibri s’ha mantingut fins al final del tercer quart (68-68). La dinàmica del conjunt català, més consistent en les dues àrees de la pista, s’allargava en el quart definitiu (68-75). L’encert blaugrana en els triples eixamplava la renda fins al 82-93, però com fa una setmana a Lleida al Barça li ha costat rematar la feina i ha acabat patint fins a l’últim instant. Una falta antiesportiva i l’encert de Kramer han donat esperances al Tenerife, tot i que ha acabat sucumbint per 91-95.