ACB

“Tenim clar que tots hem de fer un pas endavant”

Bàsquet. ACB. El director esportiu del Bàsquet Girona, Fernando San Emeterio, valora l’inici de la lliga i assegura que confia en la identitat de la plantilla per retornar al camí del triomf

L’esport d’elit és exigent. No regala pauses i va acompanyat d’exposició i d’una demanda de resultats. I quan aquests no acompanyen, la inquietud s’incrementa i el nerviosisme s’apodera lentament de la situació. I això és precisament el que ha d’afrontar la plantilla del Bàsquet Girona aquests dies. L’equip dirigit per Fotis Katsikaris és cuer a l’ACB amb una victòria i tres derrotes, les dues darreres –contra el Granada (52-82) i contra el Madrid (95-67)– amb resultats contundents. De fet, són cinc els equips que tenen el mateix balanç que els gironins, però la preocupació dels aficionats blanc-i-vermells s’evidenciava amb una xiulada a Fontajau.

El director esportiu del club, Fernando San Emeterio, atenia els mitjans ahir per valorar aquesta situació: “Les derrotes amb el Granada i el Madrid són diferents. La de Granada va ser més dolorosa, fins i tot sobtada per a tots. És cert que tenim les baixes de dos jugadors molt importants, però va ser un partit en què no vam competir. Som els primers sorpresos i els primers que tenim autoexigència. El Madrid és un altre rival, era fora de casa i crec que allà té mèrit el rival. Ara ens toca reestructurar-nos i tenim un partit a casa contra un equip complicat, com tots a l’ACB, però tenim clar que tots hem de fer un pas endavant i espero i desitjo que recuperem la imatge de l’equip que vam ser contra el Manresa.”

El de Cantàbria, que va ser jugador durant 20 anys a l’ACB, ha viscut partits de tots colors. I és per això que defuig les excuses. “De pallisses n’he rebut moltes, et deixen fastiguejat alguns dies i t’aferres a la feina, al dia a dia, a recuperar sensacions. I així és com es recuperen les coses. Pots buscar mil maneres, i al final es tracta del treball que hi ha a la pista”, exposava San Emeterio, que afegia que cal girar full. “Quan en un partit no competeixes i et deixes anar o tot es col·lapsa, el problema deixa de ser el partit i passa a ser la sensació de dubtes que genera. Crec que s’ha de demostrar que ha sigut un accident. Som a temps de tot i hem de buscar aquesta reacció.”

Confiança plena

Interpel·lat per la possible arribada d’algun reforç, el director esportiu indicava que la joventut és una de les identitats de l’equip. “La nostra filosofia inicial era que quan sorgeixin problemes es puguin resoldre amb la plantilla que hi ha. És un equip que té molt marge de millora i hi ha oportunitats que sorgeixen: per exemple, hem vist que Guillem [Ferrando] ha aprofitat els minuts. Això és el que volem com a club, volem construir sobre això. I és un risc que assumim”, analitzava.

El dirigent també es mostrava confiat en el tècnic, Fotis Katsikaris. “Tampoc crec que sigui una situació dramàtica. Entenc que Granada va ser un accident i que en aquest partit es reaccionarà”, concloïa San Emeterio.

LES FRASES

Hem de fer un pas endavant i espero i desitjo que recuperem la imatge de l’equip que vam ser contra el Manresa
Quan en un partit no competeixes i et deixes anar o tot es col·lapsa, el problema deixa de ser el partit i passa a ser la sensació
Entenc que a Granada va ser un accident i que en aquest partit es reaccionarà
Fernando San Emeterio
Director esportiu del Bàsquet Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)