Més bàsquet

DES DEL BÀLTIC

A Panevezys, la passió només la desferma Lituània

Panevezys, de 140.000 habitants, ha dit adéu a l'europeu, encara amb la remor de fons al país de l'exhibició d'Espanya contra Lituània. “Batre'ls dos cops és impossible; només és a l'abast dels Estats Units”, creuen els aficionats, que s'il·lusionen pensant que la derrota pot ser una bona lliçó de cara a la semifinal o la final del torneig.

A excepció dels partits de Lituània, el reconvertit velòdrom de Panevezys –té una capacitat per a 5.500 aficionats– no ha tingut les assistències esperades. Cap de les seleccions del grup A no ha arrossegat una gran massa social. Per exemple, Turquia té un centenar de seguidors, als quals se'ls requereix un visat per accedir a la Unió Europea; i Portugal, mitja dotzena, perquè va saber que seria a la cita just uns dies abans. Espanya en té mig centenar, però es preveu que el nombre es multipliqui a partir de la segona fase. Independentment d'això, la ciutat també té un dèficit en infraestructura d'hotels. Només n'hi ha quatre de tres o quatre estrelles, cosa que suposa una escassetat d'habitacions important per a un europeu. De fet, tres periodistes portuguesos han decidit allotjar-se a Vílnius –a uns 140 quilòmetres de Panevezys–, encara que hagin de conduir 300 quilòmetres cada dia. En tot cas, i conversant amb aficionats espanyols i portuguesos, estan satisfets de la ciutat i dels preus. I és que els productes no s'han encarit per la disputa del campionat. Per exemple, una cervesa de mig litre costa 1,5 euros i un plat d'arròs amb carn, 4.

Amb Lituània, tot és una altra història. El país hi està abocat, i les entrades per als seus partits –fins i tot els hipotètics duels de quarts, semifinals i final– es van esgotar poques hores després de posar-se a la venda. Els seus partits en la primera fase costaven entre 25 i 60 euros cadascun. El 90% de localitats estan venudes i l'organització està satisfeta amb la resposta de públic. En la primera fase han destacat les seus de Siauliai (grup B) i Klaipeda (C).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)