ACB

Quan s'hi posa, dóna gust

ACB. El Fiatc Joventut deixa el València fora de la copa amb una exhibició al primer temps; la Penya va arribar a dominar de 23 i Oliver va ser decisiu

El Dr. Jekyll amb Mr. Hyde és amb què el Fiatc Joventut s'ha convertit durant aquest curs, i ahir ho va tornar a demostrar. Ahir, per sort, va tocar la Penya bona. El primer temps els verd-i-negres van tornar a mostrar la seva millor versió, amb una exhibició defensiva mai vista. El València, que es jugava ser a la copa, va ser una caricatura d'equip en què cadascun dels jugadors anava a la seva, no hi va haver cap líder. Quedar fora del torneig del KO torna a ser un altre fracàs dels molts que ha acumulat el club valencià i, pel que fa a allò que només l'animal s'entrebanca dues vegades amb la mateixa pedra, en el cas del València li ha passat mil vegades. La destitució de Paco Olmos certifica el fracàs i ja es rumoreja que Aíto en serà el substitut.

El Joventut va treure tot l'orgull i caràcter per intentar sortir d'un moment més que crític. Després de fer el ridícul a Saragossa, els de Salva Maldonado van salvar el primer match-ball.

16 pilotes perdudes.

El registre del València en el primer temps es de 16 pilotes perdudes quan la mitjana per partit dels valencians és de 15. La dada ho diu tot. La Penya va estar intensa i dos triples d'un Jelinek inspirat van obrir la llauna (12-5). A partir de llavors, festival de la Penya (32-16 quan faltaven 6:25 per al descans). Els més malpensats acusaven els valencians de fer el salt al tècnic, ja que perdent de 16 en el segon quart i quan només faltaven 2 minuts, només havien fet 1 falta, quan tèrmicament l'equip que perd ha d'estar tens i fa faltes. Doncs no. Al descans, tothom sorprès (42-23).

A la represa, la Penya va agafar una màxima renda de 23 punts (50-27) però el València va canviar a una defensa zonal 3-2, combinada amb un triangle i dos, que va posar amb problemes a la Penya. Un triple de De Colo va fer un ajustat 75.-67 a 1:45. Però aquest cop Maldonado no se la va jugar amb Jeter, que fins ara ha fallat en tots els finals, i hi va posar Oliver, que va ser clau fent els tirs lliures decisius (4/4) i dos cistelles que van ser determinants.

No sé que farà el club però jo demà aniré a entrenar com cada dia; no depèn de mi
Paco Olmos
TÈCNIC DEL VALÈNCIA
Estic satisfet per la defensa que hem fet sobretot al primer temps, ens feia falta
Salva Maldonado
TÈCNIC DEL fiatc JOVENTUT

La Penya, pitjor defensa de l'ACB, deixa el València a 23 punts al descans

La sorpresa majúscula va ser el primer temps que va fer la Penya defensivament parlant. El Fiatc Joventut és el pitjor equip defensiu de la lliga tot i que, com recordava Salva Maldonado, “hem jugat 15 minuts més que la resta perquè hem fet tres pròrrogues”. Els verd-i-negres encaixen una mitjana de 77,88 punts per partit. Els primers 20 minuts van ser una exhibició defensiva en deixar a només 23 punts el seu rival, una xifra fins ara mai vista en aquest curs. Al descans, el resultat era inesperat (42-23). Fins ara la Penya sempre ha fet defensa individual en els 17 partits de lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)