Espanyol

espanyol

mercat

Roberto obre la porta als nous fitxatges

Mercat. La marxa del porter al Màlaga accelerarà l’arribada de noves cares per la propera temporada

Era un dels serials de l’estiu però ahir ja va ser oficial. Roberto Jiménez jugarà la propera temporada al Màlaga. L’Espanyol i el club blanc-i-blau han arribat a un acord per la seva marxa. Tot i això, la seva sortida no és un traspàs, com desitjava l’Espanyol, sinó una cessió condicionada. El préstec preveu una opció de compra per part del conjunt andalús taxada en 1 milió d’euros, que es convertirà en una obligació de compra dels drets econòmics del porter si es mantenen a primera al final de la temporada 2017-18. L’acord no es queda aquí i també contempla variables per assoliment d’objectius esportius com partits jugats o la classificació final del Màlaga la lliga. Segons el comunicat oficial del club català comptant la pròpia compra dels drets del jugador i les diverses variables es podria arribar a un valor absolut total de l’operació de 2,3 milions d’euros.

L’Espanyol va comprar la temporada passada Roberto per 3 milions d’euros procedent de l’Olympiacòs. La bona temporada de Diego López i la seva posterior renovació ha barrat el pas a la titularitat del madrileny que portava mesos sense estarà còmode a l’Espanyol per la seva situació esportiva. Ara marxa al Màlaga on té el vistiplau de Michel que és el seu principal valedor i amb el qual va coincidir a Grècia. Ara mateix l’Espanyol disposa de dos porters en el primer equip: Diego López i Pau López. Però la continuïtat del segon està en l’aire ja que el club desitja renovar-lo i abordarà aquesta qüestió a partir de la propera setmana un cop el gironí torni als entrenaments després de la seva lluna de mel. Si Pau no accepta la oferta de renovació, l’Espanyol estarà obligat a vendre’l ja que entra en el seu últim any de contracte. El Tottenham, tot i no exercir l’opció de compra que tenia de 7 milions pel gironí, encara no ha dit la darrera paraula i segueix molt atent als esdeveniments que es puguin produir en les properes setmanes. Tot i això, el club segueix treballant buscant algun porter que pugui fer parella amb Diego López per cobrir-se les esquenes en cas de negativa de Pau a renovar.

Més enllà d’això, la sortida de Roberto ha de permetre flexibilitzar i agilitzar l’entrada de nous futbolistes. El porter tenia una fitxa important i la seva marxa allibera massa salarial. Cal recordar que aquest és el gran handicap de l’Espanyol per avançar els nous fitxatges de cara a la propera temporada. El club està, des de fa setmanes, lligades de peus i mans en aquest assumpte i els nous paràmetres econòmics de la lliga, com vam explicar la passada setmana, encara posen més contra les cordes a tots els clubs i en especial a l’Espanyol que està al llindar del topall salarial. Ara mateix qualsevol nova incorporació ha de complir els límits marcats per la LFP. El curs anterior els clubs podien anar fent al llarg del mercat i tenir quadrat el seu balanç a 31 d’agost. Ara aquests ajustos es fan fitxatge rere fitxatge i no de forma global. Per sort, la sortida de Roberto, que era un dels salaris importants de la plantilla, servirà per rebaixar la massa salarial i permetrà anar al mercat amb més garanties i, per damunt de tot, amb més predisposició cap a l’èxit. I és que fins ara l’Espanyol no ha estat capaç de presentar cap cara nova pel seu projecte 2017/18 al marge del retorn de Sergio García i les compres en propietat dels cedits Diego López i Pablo Piatti. Al contrari, ha vist com certs jugadors s’ha escapat pel límit salarial.

Tot i això, el gran cavall de batalla del conjunt blanc-i-blau segueix sent donar sortida a Felipe Caicedo. L’internacioal equatorià és qui té la clau i el pany del mercat. És el que cobra més de tot l’equip i la seva sortida seria un baló d’oxigen per als rectors del club. El problema és que la seva sortida està molt complicada i l’Espanyol haurà de donar facilitats a qui estigui interessat en els seus serveis.

MARXA CEDIT

El Màlaga té una opció de compra obligatòria si es manté a primera d’1 milió d’euros

URGÈNCIES CLAU

L’Espanyol estava obligat a donar sortida al porter per alleugerir la massa salarial

CLÀUSULES AFEGIDES

S’han inclòs unes variables que poden fer pujar el traspàs fins als 2,3 milions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)