Espanyol

El pitjor rival per revifar

El conjunt blanc-i-blau necessita tancar el 2017 amb una alegria i toparà amb un Atlético que fa un any que no perd lluny de casa

Quique Sánchez Flores recuperarà l’esquema tàctic tradicional

Quatre punts de 18 sempre són sinònim de problemes, es lluiti pel que es lluiti. L’Espanyol tanca avui el capítol de partits del 2017 amb la necessitat de sumar punts per anar retrobant la identitat perduda. El problema és que al davant hi haurà l’Atlético de Madrid, que no ha perdut cap partit en tota la lliga i només un cop en tota la temporada. I que s’està mostrant especialment fort a domicili. El pitjor rival per revifar.

L’Espanyol havia agafat aire al camp del cuer, però li van sobrar deu minuts. De la tranquil·litat al frenopàtic i encara sort que Pau va aturar un penal a l’últim instant. La part psicològica despullada, fragilitat de cristall que es trenca només mirar-la. Només s’ha remuntat un partit en tota l’era Quique Sánchez Flores i és un mal que no es pot atribuir només al madrileny. Amb els anteriors passava igual. Per tot plegat, avui toca un rival més que incòmode, que té totes les virtuts que fan mal als plantejaments de l’entrenador blanc-i-blau: agressiu, se sent còmode sense la pilota, castiga qualsevol errada del rival i un cop es posa al davant és una odissea mirar de capgirar el duel. No perden lluny de casa des del desembre del 2016 i tan sols el Chelsea els ha superat aquesta temporada. I tot plegat, amb la moral blanc-i-blava per terra. “No hem arribat al punt de l’inici de la temporada passada, on els fantasmes anteriors eren importants, però sí que hem vorejat aquelles sensacions. Ho vam fer contra el Girona i en els últims minuts a Las Palmas. És diferent dels problemes de Vitòria o d’Eibar, que eren de sortir tard, sense concentració. Ara és diferent, veig jugadors que pateixen i em preocupa.”

Així, el canvi tàctic de l’Espanyol a Las Palmas viurà un pas enrere. El dubte és en quina forma. El format d’arbre de Nadal deixa força llibertat als laterals rivals, mala recepta contra l’Atlético. Granero té el suport dels companys, però podria ser el sacrificat, i els dos puntes que acompanyin Gerard Moreno hauran de moure’s més per les bandes. “El nostre llast no és el sistema. La màxima competició necessita atenció màxima a cada detall i no ho hem aconseguit.” El cap, a veure si avui funciona.

ELS ENTRENADORS

Ens hem de conscienciar que són 90 minuts i no pensar que no estem en un bon moment. Per treball acabarem variant la dinàmica
És un camp difícil. L’Espanyol té un entrenador intel·ligent, que coneix molt bé l’Atlético
Diego Pablo Simeone
És el projecte més admirable i quan el veus cada setmana entens per què fa tant de temps que no perd fora de casal
Quique Sánchez Flores

Marc Navarro no es lliura de la mesa electoral

L’últim entrenament a la ciutat esportiva Dani Jarque abans del partit i de l’aturada de Nadal va tenir una única baixa. Marc Navarro es va perdre la sessió matinal i no va ser pel calvari de les lesions, sinó per la jornada electoral. El lateral dret del planter va haver d’exercir de vocal en una mesa electoral a Badalona, si bé va entrar a la llista de convocats i es disputa amb Javi López la titularitat al lateral davant l’absència de Víctor Sánchez per sanció. Cal recordar que Pau López es va trobar en una situació similar l’any 2015, però el porter gironí se’n va lliurar perquè era dia de partit. Un entrenament no permet evitar-ho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)