Espanyol

futbol

Espanyol

Malestar sense decisions dràstiques

Problemes. Les declaracions de Quique Sánchez Flores després de caure a Leganés no han agradat al club, que no es planteja destituir-lo ni té previst acceptar-li una possible dimissió

Quique Sánchez Flores va sortir enfadat de Butarque i la roda de premsa en va ser una bona mostra. L’Espanyol, en lloc d’avançar, retrocedeix, i no només ho fa damunt la gespa. Per això l’entrenador se sent enganyat i fa mesos que li ha pujat la mosca al nas. A Leganés va explotar amb unes declaracions que no han agradat gens a l’entitat. Hi haurà cimera amb Chen Yansheng, que no es planteja destituir-lo.

Quique Sánchez Flores s’ha quedat sense paraigua. El futbol no hi entén, de passat, per molt recent que sigui, i només viu l’avui. El madrileny ho ha recordat un cop rere l’altre, ressaltant que queden els resultats. Doncs les xifres són clares. Fa un any l’objectiu era el top 10 i en la jornada 18 s’hi va entrar. Tres més tard, en la 21, els blanc-i-blaus ocupaven el vuitè lloc amb 32 punts. Han passat dotze mesos i el conjunt blanc-i-blau té ara 8 punts menys (24) i cau a la catorzena plaça, cuers si tenim en compte els càlculs de Quique, que situa la lliga de l’Espanyol en la pugna del setè al catorzè. El joc, a més, ha empitjorat perquè s’han agreujat els problemes per generar joc ofensiu. Si els gols encaixats són similars, de 27 a 28, la diferència són els marcats (18/29). El descens de rendiment de jugadors com ara Piatti és un llast que es paga car, els canvis de sistema no ho solucionen i el fitxatge estrella per millorar l’elaboració, Sergi Darder, ha anat perdent presència fins a caure en la suplència. Si enguany l’objectiu és lluitar per Europa, el sisè està a nou punts.

Així, l’Espanyol semblava aixecar el vol amb les victòries contra l’Atlético i el Màlaga i l’històric triomf en el derbi de copa a Cornellà. Aleshores Quique Sánchez Flores va inflar el pit en la roda de premsa, recordant fins i tot els joves per qui havia apostat en els diversos clubs. Però el futbol no té memòria i, deu dies després, l’entrenador demanava després de caure a Leganés una cimera amb Chen Yansheng: “Per explicar-li la realitat de l’equip i el que pensem.”

El dubte ara és què passarà amb Quique Sánchez Flores. L’Espanyol admetia que el to del missatge era poc encertat, però que en cap moment l’opció de la destitució ha aparegut com a possibilitat. Per motius esportius i econòmics, ja que la indemnització és alta. Chen Yansheng aposta sempre per la paciència, i si no va destituir Galca amb l’equip acostant-se a la zona de descens i episodis esperpèntics com les titularitats d’Arla, no ho farà ara amb l’entrenador que és la base del seu primer projecte a l’entitat. Ningú s’atreveix a descartar l’opció que sigui el madrileny qui exposi el malestar i obri la porta a presentar la dimissió, però la intenció seria reconduir la situació. No pensen que sigui la millor via en l’aspecte esportiu i té contacte fins al 2019.

L’Espanyol segueix orfe de referents amb veu pròpia en el projecte de Chen Yansheng i han acabat per cremar Quique Sánchez Flores. El tècnic blanc-i-blau ha estat la veu en tot moment d’un projecte que pretenia ser molt ambiciós i que ha acabat topant amb la realitat. La lliga ara es pot fer perillosament llarga, i més amb el madrileny sense amagar l’empipamenta pel que viu i no disposant ja de l’escut dels resultats. “No sé quines consideracions li faré, perquè no sé quins plans hi ha.” La cimera serà tensa.

DESCENS

8
punts menys
que la temporada passada, quan l’Espanyol en la jornada 21 era vuitè amb 32.

ADÉU MASSA CAR

El madrileny té un contracte de tres anys i ja no disposa de l’escut dels bons resultats

CHEN YANSHENG

L’entrenador ha demanat una reunió per explicar-li “la realitat de l’equip”

Flirtejant amb l’Stoke i amb dubtes des de l’estiu

L’ estiu passat, en una trobada amb periodistes, van preguntar a Quique Sánchez Flores per què se’l veia tan desanimat. El tècnic va replicar que no era així, que potser se’l veia més pensatiu. Qui sap si recordant aquella conversa el madrileny després del 3-2 a Butarque va afirmar: “No hi ha casualitats. Des de l’estiu que em pregunteu per l’estat d’ànim, i quan parlava de frustracions és perquè després de trenta anys en aquest negoci jo ja intuïa que seria difícil.” I així ha estat, però quan en la classificació per sobre hi ha equips com l’Eibar, el Girona i el Leganés, amb un pressupost molt més baix que el blanc-i-blau, les excuses van sonant cada cop menys convincents. Potser per això el tècnic blanc-i-blau va enrarir l’ambient encara més a principis de gener quan l’alegria per la remuntada en la copa del Rei contra el Llevant va quedar en un segon pla en acceptar parlar amb l’Stoke City per marxar ja, amb un principi d’acord que es va estroncar després.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)