Espanyol

Una sintonia de ritme conegut

La cara B de la prèvia. Els aficionats desplaçats a Vila-real viatjaran amb el record màgic del gol de Raducanu el 2004, punt d’inflexió de l’equip de Luis Fernández, però també amb el neguit de la derrota del 2009 amb Pochettino

La sintonia del pelegrinatge cap a Vila-real sona amb ritme conegut. Una percussió a ritme de batucada que ja han viscut els 3.000 aficionats que matinaran per anar cap a la Plana. L’ombra allargada de Raducanu farà acte de presència a l’estadi de la Ceràmica. L’últim desplaçament massiu a Vila-real va ser fa setze anys. En aquell 2004, l’Espanyol de Luis Fernández va començar a construir el relat de la salvació. Un gol solitari del romanès va certificar un triomf èpic. Un gol recordat per com va cedir la tanca de seguretat, però, per sort, no hi va haver cap ferit greu. Ara l’afició ha fet seu aquest esperit. Una forma de vida i de patiment. Ningú veu impossible sortir amb els tres punts a la butxaca i iniciar aquesta segona volta de la millor manera: amb un triomf per seguir endavant amb l’odissea de primera. La carrera d’un salmó blanc-i-blau que encara no ha guanyat a casa.

L’altra cara de la moneda és la derrota del 2009 amb Pochettino. Desplaçament massiu però amb dolor al cor per una desfeta que semblava condemnar l’equip. Al final es va salvar i aquesta és també l’altra lliçó que cal aprendre: cap equip se salva a l’equador de la lliga ni cap cau a l’infern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)