Espanyol

Diego Martínez és l’escollit

Espanyol. El club i el tècnic gallec han arribat a un acord per ser el nou entrenador blanc-i-blau

L’Espanyol ja té substitut de Vicente Moreno. L’elegit ha estat Diego Martínez, amb qui s’ha arribat a un acord i s’espera que en les pròximes hores es faci oficial. Abans que això succeeixi, el tècnic gallec mantindrà una conversació amb el president del club, Chen Yansheng, per liquidar els detalls de la seva incorporació. Aquesta mateixa setmana, després que es produeixi aquesta reunió, serà presentat a l’RCDE Stadium i es convertirà en el desè entrenador de l’era de Chen, que va arrencar el gener del 2016.

Les decisions esportives del club blanc-i-blau estan paralitzades en espera de l’anunci del nou tècnic. I és que Diego Martínez tindrà carta blanca i un paper fonamental en la configuració de la nova plantilla per a la temporada 2022/23. Tant les renovacions com els fitxatges no s’anunciaran fins que es faci oficial la seva contractació. Enguany, fins a sis jugadors han acabat contracte (Diego López, Dídac, Mérida, Oier, Melendo i David López) i, juntament amb el nou director esportiu, Domingo Catoira, hauran de decidir quins es renoven i quins no. Per una altra banda, també tornaran cedits com Pol Lozano, Víctor Gómez i Matías Vargas, a més de les incorporacions que ja tenen lligades, Joselu i Brian Oliván.

La que ha de ser la nova pedra angular del projecte blanc-i-blau es troba actualment sense equip, després de tres cursos molt intensos al Granada fins a la seva dimissió el maig del 2021. Martínez, de 41 anys, va pujar el Granada a primera en el primer any com a entrenador de l’equip andalús. En el segon el va classificar per a Europa i va arribar a les semifinals de la copa del Rei, i en el tercer va jugar els quarts de final de l’Europa League per primer cop en la història del club. Abans d’arribar a Granada, va entrenar el tercer equip i el filial del Sevilla, i va dirigir l’Osasuna a primera divisió durant una temporada. El gallec sempre ha estat la primera opció, tot i que també han sonat noms com els de Fabio Cannavaro, José Bordalás i Marcelino.

Desè entrenador de l’era de Chen

M.E.

Diego Martínez es convertirà en el desè entrenador blanc-i-blau des que Chen Yansheng es va fer càrrec del club. Constantin Galca, Quique Sánchez Flores, David Gallego, Rubi, Pablo Machín, Abelardo Fernández, Francisco Rufete, Vicente Moreno i Luis Blanco són tots els tècnics que s’han assegut a la banqueta blanc-i-blava en sis anys i mig. El que més ha durat ha estat Quique Sánchez, amb tres temporades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)