Espanyol

Diego Martínez: “Volem construir un equip que emocioni”

Diego Martínez ha estat presentat com a nou entrenador de l’Espanyol. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades.

Venir a l’Espanyol

“Estic tremendament il·lusionat per estar aquí i vull donar les gràcies al club per l’oportunitat i la possibilitat de vincular-me a un club amb història i prestigi. Des del principi hem tingut una sintonia magnífica. És el pas que volem donar. He sentit la convicció de venir des del principi. Tenim ganes de treballar i créixer junts”.

Per què l’Espanyol?

“Quan algú pren una decisió d’aquest tipus, ha de sentir que és el seu pas i el seu projecte. Hi ha molts factors que quan harmonitzen i s’uneixen sents que és el pas. Quan he parlat amb pericos de bressol i m’han parlat d’aquest sentiment, em cridava l’atenció. Es percebia alguna cosa diferent i em resultava atractiu el fet de formar part d’això algun dia. És una inquietud que està des de fora. I des de dins, m’ha convençut el fet de poder construir una cosa junts. Sempre que he pres una decisió és perquè sentia que ho havia de fer. Compartim aquest esperit de superació i de reivindicar-se. Els nostres moments encaixen perfectament”.

“Em van seduir la claredat i la frontalitat que va tenir el Domingo Catoira amb mi. Em va dir: ’Som això, estem en aquest punt i volem ser millors’. Es tracta de focalitzar-nos en el procés i no en el resultat. Centrar-nos en un camí. Créixer fent créixer”.

Què és l’Espanyol?

“És un club amb ganes de créixer. La feina de Vicente Moreno i el seu equip ens deixa uns fonaments sòlids per començar el projecte, construir i continuar avançant. Volem tenir la millor plantilla possible, però sobretot volem que tots els jugadors donin suport a una idea d’equip. Volem construir un equip que transmeti, que contagiï, ens emocioni i podem sentir-nos orgullosos i representats”.

“Estic desitjant conèixer més del club. Vull aterrar i impregnar-me del club. He estat a l’estadi i entre la gent es nota això de ’La força d’un sentiment’. És un club amb molta història, atractiu, singular, especial i únic. Tinc el privilegi d’unir-me a ell. És una oportunitat que no podia rebutjar”.

Conversa amb el president

“Aquests processos necessiten un temps. Es tractava de posar les idees en comú i encaixar-les. La sintonia ha existit des del primer dia. Quan vaig arribar a casa després de la primera conversa amb el Domingo, la meva dona em va dir que em veia il·lusionat. Volem millorar i créixer. És un concepte que va més enllà de la manera de jugar o sentir. Té a veure amb l’estructura, la visió i com es gestionen les adversitats”.

Objectiu de la temporada

“La classificació o la puntuació és la conseqüència del procés, allò que et vas mereixent al llarg de l’any. L’objectiu és el present: crear una plantilla millor, intenta construir una identitat de joc, una mentalitat i una actitud que ens emocioni a nosaltres i a l’afició. La feina en el procés donarà com a conseqüència un resultat. Si estic aquí és perquè soc optimista, ambiciós i crec que podem aconseguir coses que ara mateix no ens imaginem. Però tot té a veure amb el dia a dia, amb transmetre i amb tenir autoexigència. Si mantenim la nostra millor versió, serem millors i avançarem. Tindrem opcions de ser competitius”.

Què demanes als teus equips?

“Hem d’anar a favor de les característiques dels jugadors i potenciar-les. Volem crear un idioma de joc que pugui donar resposta i adaptar-se a diferents contextos i situacions. Més enllà d’un sistema de joc, la idea ha d’anar per aquí. El que és innegociable és el dia a dia. Serà la nostra clau per millorar”.

La construcció de la plantilla

“M’agrada començar de zero, amb un full en blanc. Fer el nostre camí. No sé quina plantilla podrem confeccionar, però sé quin equip volem fer. L’equip ha de ser l’estrella. Tots hem d’estar al seu servei”.

“Venim a alinear-nos a la idea del club. Anirem de bracet, opinarem, debatrem i intentarem prendre decisions de forma conjunta i consensuada. Aquelles que aportin el millor per al curt, mitjà i llarg termini. Soc un entrenador al servei d’un club i d’un equip”.

RDT

“Avui no és el dia de parlar de noms propis. Volem la millor plantilla possible i lluitarem per això”.

L’afició desencantada amb l’equip

“No hem de demanar, hem d’oferir. Però sí que volem que confiïn en nosaltres i que creguin. A partir d’aquí, tant de bo puguem confeccionar un camí junts. Si estic aquí és perquè estic convençut que serà bo i positiu. El meu compromís és molt alt. És la meva forma de viure”.

Il·lusió entre un sector de l’afició

“Si és així, ho agraïm. Intentarem convèncer l’altre sector. Notem l’estima de la gent. El més important és el que siguem capaços d’aconseguir i transmetre”.

L’etapa a Anglaterra

“Crec que som un equip tècnic més complet. Ens hem nodrit de moltes fonts, tant del futbol com d’altres esports, disciplines i cultures. No saps si les oportunitats t’arribaran, però sí que depèn d’un mateix estar preparat per aprofitar-les quan les tens. I és el que hem fet”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)