Espanyol

Ambició i il·lusió al timó

Espanyol. Diego Martínez arriba a la banqueta blanc-i-blava amb la intenció de construir un equip que emocioni i enganxi una afició que va acabar la temporada molt desencantada

L’Espanyol ja té el líder que buscava. L’home que ha de portar el timó d’una nova etapa. Diego Martínez aterra a Cornellà-el Prat amb la motxilla carregada d’il·lusió i aprenentatge. El tècnic gallec ve d’un any allunyat de les banquetes, però connectat al futbol després d’una estada a Anglaterra, on s’ha convertit en un entrenador “més complet”, com ell explica. Va tenir ofertes de primera divisió, però ha acceptat la de l’Espanyol. “No saps si les oportunitats t’arribaran, però sí que depèn d’un mateix estar preparat per aprofitar-les quan les tens. Estic il·lusionat. És el pas que volem fer. He sentit la convicció de venir des del principi. Tenim ganes de treballar i créixer junts. És un club amb molta història, especial i únic. Tinc el privilegi d’unir-me a ell”, va explicar Diego Martínez en la seva presentació. L’extècnic del Granada, amb qui va pujar a primera i es va classificar per a l’Europa League, creu que el moment del club blanc-i-blau i el seu encaixen: “Quan algú pren una decisió d’aquest tipus, ha de sentir que és el seu pas i el seu projecte. Hi ha periquitos que m’han parlat d’aquest sentiment, i es percebia alguna cosa diferent. Em resultava atractiu formar part d’això. M’ha convençut el fet de poder construir una cosa junts. Compartim aquest esperit de superació i de reivindicar-se. Els nostres moments encaixen perfectament.”

El nou director d’orquestra de l’Espanyol es troba amb un equip que es va anar desinflant a mesura que avançava la temporada i que va oferir una segona volta molt pobra. La plantilla s’ha de construir, amb entrades i sortides. El gallec, conscient del trencaclosques econòmic que implica dissenyar un equip, no va voler parlar de cap nom propi, sinó que va reivindicar la idea d’equip: “No sé quina plantilla podrem confeccionar, però l’equip ha de ser l’estrella. Volem tenir la millor plantilla possible, però sobretot volem que tots els jugadors donin suport a una idea conjunta. Volem construir un equip que transmeti, que contagiï, ens emocioni, i del qual puguem sentir-nos orgullosos i representats”, va assegurar.

Optimista

L’Espanyol ha passat tres anys complicats, amb el descens, l’any a segona i un darrer curs irregular en què la permanència no es va segellar fins gairebé l’última jornada. Interrogat sobre quin és l’objectiu esportiu, Diego Martínez es va mostrar optimista i ambiciós: “Hem d’intentar construir una identitat de joc i una mentalitat. La feina en el procés donarà com a conseqüència un resultat. Si soc aquí és perquè soc optimista, ambiciós i crec que podem aconseguir coses que ara mateix no ens imaginem. Si mantenim la nostra millor versió, tindrem possibilitats de ser competitius”, va explicar. Sí que va deixar clar que “el dia a dia és innegociable” i que serà “la clau per millorar”.

Reenganxar l’afició

La parròquia periquita va acabar desencantada per un joc i una actitud de l’equip que van anar en decadència. L’arribada de Diego Martínez és una finestra d’il·lusió necessària per afrontar el pròxim curs amb confiança. Això és el que vol el tècnic: “No hem de demanar, hem d’oferir. Però sí que volem que confiïn en nosaltres i que creguin. A partir d’aquí, tant de bo puguem confeccionar un camí junts. El meu compromís és molt alt. És la meva forma de viure.”

DUES TEMPORADES

El tècnic gallec, que aquest any no ha entrenat, firma fins al 30 de juny del 2024
L’equip ha de ser l’estrella. Volem que transmeti, que contagiï i que ens emocioni
Diego Martínez
entrenador de l’espanyol

LA FITXA

Diego Martínez
Vigo 16/12/1980 (41 anys)
Com a jugador
Celta (categories inferiors) i Cadis
Com a entrenador
2006/07
Arenas Armilla 38 p. 20 g.
2007/09
Motril 80 p. 39 g.
2010/11
Sevilla C 38 p. 12 g.
2011/12
Sevilla juvenil 30 p. 21g.
2014/17
Sevilla Atlético 124 p. 43 g.
2017/18
Osasuna 44 p. 17 g.
2018/21
Granada 146 p. 69 g.
M’ha convençut el fet de poder construir una cosa junts. Per a mi és un regal i un privilegi poder entrenar l’Espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)