Espanyol

Un equip ple d’incògnites

Espanyol. El nou equip de Diego Martínez podria viure un estiu de canvis, entre jugadors que acaben contracte i d’altres que podrien acabar marxant

La reconstrucció de l’Espanyol ha començat. Ho va fer amb l’arribada de Diego Martínez a la banqueta la setmana passada. El tècnic ja pot treballar amb el club la planificació de la temporada i quines peces vol tenir a la plantilla. El gallec va reconèixer el trencaclosques que implica tot plegat, sobretot en els temps que corren econòmicament parlant. Ell ha portat il·lusió i ambició, i això s’ha de traslladar en la confecció de la plantilla per tal que el seu equip emocioni com ell vol.

El cert és que les incògnites són moltes. Hi ha jugadors que no continuaran, però d’altres tenen un futur encara incert i que s’anirà revelant en les pròximes setmanes. Els que sembla que tenen el lloc assegurat a la plantilla són Óscar Gil, Sergi Gómez, Calero, Cabrera, Darder, Keidi Bare, Embarba, Aleix Vidal, Nico, Puado i Wu Lei. El jove porter Joan Garcia també té contracte, però podria continuar o no depenent de la situació de Diego López. El gallec, una peça clau aquestes últimes temporades, queda lliure el 30 de juny, però podria renovar. A tots ells cal sumar-hi les dues incorporacions que s’haurien de fer oficials aviat: Brian Oliván i Joselu.

Acaben contracte

A banda de Diego López, també queden lliures Oier, Dídac Vilà, Fran Mérida i Óscar Melendo. Els tres primers no continuaran, mentre que Melendo podria seguir els seus passos. Fa uns mesos semblava que la renovació anava pel bon camí, però la situació s’ha anat torçant. El futbolista sorgit del planter no ha contestat la proposta del club i sembla que té el futur més lluny que no pas a prop de Cornellà. Es quedi o no, la seva situació s’hauria de resoldre aviat.

Quedar-se o marxar

Entre les incògnites de la plantilla, hi ha dos noms que sobresurten: RDT i Adrià Pedrosa. El davanter madrileny, jugador emblema els últims anys, té pretendents. Caldrà veure si algun dels clubs accepta pagar la clàusula de rescissió de 70 milions a la qual s’ha remès l’Espanyol en tot moment, però no es descarta que pugui sortir si arriba una bona oferta. D’altra banda, Pedrosa acaba el contracte el 2023 i no hi ha novetats sobre la renovació. El club blanc-i-blau haurà de decidir si intenta retenir-lo o prefereix vendre’l i ingressar una quantitat de diners raonable abans que marxi gratuïtament.

Hi ha altres casos de jugadors amb contracte que podrien abandonar la disciplina blanc-i-blava. Un d’ells és David López. El capità va semblar que s’acomiadava en el darrer partit a casa, però encara no estaria descartada la seva continuïtat. Diego Martínez tindrà l’última paraula. Finalment, a Miguelón i Dimata se’ls buscarà una sortida. Dels futbolistes que aquest any han jugat en qualitat de cedits, l’Espanyol ja va confirmar la marxa de Morlanes, Yangel i Loren. Queda pendent la carpeta de Vilhena, en què hi ha una opció de compra de 2,5 milions.

Retorn de cedits

Quatre jugadors tornen a l’Espanyol: Víctor Gómez, Pol Lozano, Matías Vargas i Álvaro Vadillo. Especialment concreta és la situació d’aquest últim. Ha aprofitat la mitja temporada al Màlaga i Diego Martínez el coneix a la perfecció, ja que van coincidir al Granada en el moment de màxima esplendor de l’extrem andalús. Víctor Gómez també ha jugat al Màlaga, convertit en un fix. Pol Lozano ha fet una bona temporada a Girona i podria tenir un lloc a l’Espanyol, mentre que Matías Vargas ha marcat cinc gols i ha repartit 12 assistències amb el Demirspor turc. El tècnic gallec serà qui tindrà l’última paraula en tots aquests casos.

FER DINERS

RDT i Pedrosa, amb contracte, podrien sortir si hi ha una bona oferta econòmica
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)