Espanyol

Amb la incògnita d’RDT

Espanyol. El conjunt blanc-i-blau s’estrena en la pretemporada sense saber si RDT, reincorporat dijous, es quedarà a les ordres de Martínez

A un mes de començar la lliga, l’Espanyol ha fet gran part de la feina als despatxos: canvi d’entrenador, operació sortida amb deu futbolistes implicats i quatre fitxatges –Oliván, Joselu, Vinícius Souza i Lecomte–, a banda d’assegurar-se la continuïtat de Vilhena. “Teníem clar el full de ruta i el timing. Estem tranquils, complint el que havíem planejat”, va sentenciar el director esportiu, Domingo Catoira, en la presentació del porter. Pot haver-hi encara més moviments en el mercat i un dels noms que pot ser protagonista és el de Raúl de Tomás. El davanter es va incorporar dijous als entrenaments, després d’haver disputat la Nations League amb la selecció espanyola, però el seu futur és incert.

És el jugador franquícia de l’Espanyol i té diversos pretendents amb qui se l’ha relacionat abans i durant el període de fitxatges. El madrileny, de 27 anys, té una clàusula de 70 milions després d’haver debutat el novembre passat amb la selecció espanyola. Una quantitat –gairebé la mateixa que ha pagat el City per Haaland– que no assumirà cap club i a la qual l’Espanyol sempre s’ha remès per deixar sortir RDT. Ara bé, si arriba una oferta més baixa però generosa, l’entitat blanc-i-blava es podria plantejar la venda del seu gran actiu dins la plantilla, que té contracte fins al 2026. Un futbolista que va arribar el gener del 2020 per intentar rescatar l’Espanyol d’un descens inevitable i que va conduir l’equip al retorn a la màxima categoria. Un jugador diferencial, però a qui sempre s’ha observat amb lupa per algunes de les seves actituds. De fet, va ser notícia en el tram final de curs per una enganxada amb Vicente Moreno que tots dos es van encarregar de relativitzar.

Queda un mes i mig de mercat i RDT ja va assegurar que aquest estiu podia passar qualsevol cosa. De moment, continua sent jugador blanc-i-blau. El que per a alguns podria ser el seu substitut, Joselu Mato, va deixar clar en la seva presentació que tots dos són més que compatibles. “Si ens ajuntem, el problema el tindran els equips rivals”, va assegurar. L’afició està il·lusionada amb una dupla que la temporada passada va sumar un total de 31 gols: 17 de RDT i 14 del davanter gallec.

L’estrena de Martínez

RDT, encara sense ritme, serà segurament una de les absències del primer partit de la pretemporada del nou Espanyol de Diego Martínez. Tampoc s’espera que hi siguin, si no hi ha una sorpresa, ni Pol Lozano, ni Vadillo, ni Vilhena, reincorporats també dijous passat. Els blanc-i-blaus s’enfronten al Montpeller francès a la ciutat esportiva Dani Jarque (18.30 h). Serà la primera prova per començar a veure els nous conceptes introduïts pel tècnic gallec, que acumula gairebé dues setmanes de treball amb els jugadors. El partit també servirà per veure les cares noves del curs 2022/2023, així com alguns futbolistes del filial que podrien fer-se un lloc en la primera plantilla. Després d’aquest partit, l’equip marxarà dilluns a fer l’estada a Marbella fins al 29 de juliol. Allà, l’Espanyol disputarà un amistós contra Las Palmas el dia 22, si bé s’espera la confirmació d’algun altre duel de preparació.

EL PREU

La seva clàusula és alta i el club el vol, però una bona oferta ho podria canviar tot

PRIMERS DIES

El davanter, sense ritme, difícilment tindrà minuts en l’estrena contra el Montpeller
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)