Espanyol

L’Espanyol cau per la mínima contra l’Osasuna (1-0)

L’Espanyol ha caigut per la mínima (1-0) contra l’Osasuna a El Sadar per un gol a la sortida d’un córner de Budimir. Els blanc-i-blaus no s’han trobat còmodes en cap moment sobre el terreny de joc i han disposat de poques ocasions clares per empatar el duel. Així doncs, pas enrere pels de Diego Martínez, que després de tres jornades sense conèixer la derrota s’han vist superats per un Osasuna més incisiu i abocat a l’atac.

L’Osasuna ha estat el que ha dominat els primers compassos del matx a través de la possessió i la seva verticalitat, buscant des del primer instant la porteria rival. Rubén García, abans del minut de joc, ja ha posat a prova a Lecomte amb un xut que ha pogut atrapar el porter blanc-i-blau sense problemes. En el minut 3, en la primera aproximació espanyolista, Joselu ha estat a punt d’aprofitar una mala sortida del porter local per enviar la pilota als fons de la xarxa. Tot i aquesta ocasió, els navarresos han estat els que han aconseguit portar el partit al seu terreny, jugant a camp contrari i tocant i tocant per trobar els espais i generar perill. En canvi, l’Espanyol se l’ha vist amb dificultats per controlar l’esfèrica degut a la pressió alta de l’equip orientat per Arrasate. Els periquitos han optat per arreplegar-se al darrere i estar atents per robar alguna pilota i sortir a la contra. Després d’uns minuts sense cap ocasió per ambdós conjunts, el següent en avisar ha estat l’Osasuna en el 24’ amb una gran jugada individual d’Abde, anant-se de tres defenses blanc-i-blaus fins a arribar a l’àrea. Allà Cabrera ha estat providencial desviant la seva rematada amb el pit. En la següent jugada, Aleix Vidal ha avançat el conjunt visitant, però el seu gol ha estat anul·lat per fora de joc. En els últims instants del primer temps, l’Osasuna l’ha tornat a tenir a la sortida d’un córner amb un xut d’Aimar Oroz que ha marxat lluny de la porteria de Lecomte. En el 43’, l’Espanyol ha tingut una de claríssima a pilota aturada. Magnífic centre de Sergi Darder i, Cabrera, de cap, ha estat a punt de situar el 0 a 1, però Aitor Fernández ha tret la rematada amb una mà providencial sobre la línia de gol. Al final, els jugadors han marxat als vestidors amb l’empat a 0 inicial. Primera part de color local, però amb moltes interrupcions en el joc i poques ocasions clares de gol. Els de Diego Martínez han estat ferms i atents en defensa per evitar una primera diana en contra.

A la represa, la dinàmica ha estat la mateixa, amb els navarresos tenint la possessió total de l’esfèrica, mentre que el conjunt català només buscava el joc directe. En el minut 55, a la sortida d’un córner, l’Osasuna s’ha avançat en el marcador amb una rematada de cap de Budimir. Aquesta diana ha donat ales als locals. En la següent acció, l’han tornat a tenir amb un xut que ha marxat fregant la porteria de Lecomte. En aquest moment, Diego Martínez ha fet els primers canvis per mirar de capgirar la situació. Puado i Expósito han entrat per Aleix Vidal i Keidi Bare. Amb aquesta inferioritat en l’electrònic, els periquitos no els hi ha quedat una altra que començar a aproximar-se a l’àrea rival per buscar el gol de l’empat. Però l’encert no arribava i, per contra, l’Osasuna amb molt poc generava molt. Abde, el més incisiu i determinant del partit, ha estat a punt de fer el segon amb un xut des de dins l’àrea, però Lecomte ha estat atent per treure l’esfèrica amb els peus. En els últims compassos del matx, tot i que a l’Espanyol continuava amb molts problemes en la construcció del joc i desordenat a l’hora d’atacar, n’ha tingut de clares per empatar el duel. En el 76’ Joselu ha perdonat en un mà a mà amb Aitor Fernández. En els últims deu minuts, amb el partit totalment obert, Lecomte i el pal han evitat una golejada. David García ha estavellat una pilota al pal en el 81’. Els últims instants, els blanc-i-blaus no han aconseguit arribar a l’àrea rival i amb l’1 a 0 s’ha arribat al final del partit.