Espanyol

Posicionats per Kiko Casilla

Mercat. L'Espanyol busca un porter solvent per fer parella amb Pau. El d'Alcover encaixaria a la perfecció en el que es busca i seria una opció factible si David de Gea aterra al conjunt blanc

El 17 de juliol del 2015 Kiko Casilla s'acomiadava de l'Espanyol. El porter d'Alcover marxava al Madrid a canvi de sis milions d'euros pel 50% dels drets que tenia el club blanc-i-blau. El porter complia el seu somni d'anar a un club al planter del qual ja havia militat des dels 14 anys tot signant un contracte de llarga durada de cinc temporades. Enguany el d'Alcover ha tingut un paper residual al club blanc, ja que ha estat sempre a l'ombra de Keylor Navas, el titular indiscutible tant amb Rafa Benítez com amb Zinedine Zidane. Això ha fet que el català només hagi disputat quatre partits de lliga, dos de Champions i només un de copa, la que havia de ser la seva competició, per culpa de l'alineació indeguda de Txérixev. Ara la seva situació al Madrid podria canviar de manera radical amb l'arribada de David de Gea. El porter del Manchester United es va reservar una clàusula en el contracte per anar al Madrid aquest estiu. La data de caducitat per fer-se l'operació és el 15 de juny. Si el club madrileny l'executa es trobarà amb tres porters: Keylor Navas, De Gea i Kiko Casilla. El Madrid podria optar per retenir el costa-riqueny i repetir la fórmula que, de moment, ha funcionat al Barça amb Claudio Bravo i Ter Stegen.

I aquí és on entra en joc l'Espanyol, que ja s'ha posicionat i ha fet saber el seu interès per repescar Kiko Casilla si es dóna aquest cas. L'encaix del futbolista seria perfecte i respondria a la política de reclutar a futbolistes amb qualitat, però amb gran arrelament social i sentimental amb l'Espanyol. Kiko Casilla és un cas evident, i el de David López, ara el Nàpols, és un altre cas que va en la mateixa línia. L'Espanyol ara mateix està en disposició d'aproximar-se al salari que cobra el d'Alcover al Madrid, i, donat el cas, podria arribar cedit amb una opció de compra. Kiko es trobaria, de nou, als 30 anys (els farà a l'octubre) sent protagonista sota els pals i, de retruc, s'incrementaria la competència amb Pau López per estimular el seu creixement com a jugador. Alhora, estaria en un Espanyol molt diferent al que va deixar fa un any. Es trobaria un club amb aspiracions europees i també podria aspirar a tornar a les convocatòries amb Espanya. A més, el factor familiar també juga a favor del club blanc-i-blau. Però abans de produir-se més moviments caldrà estar atents per si el Madrid torna a anar per De Gea i paga els 50 milions de traspàs.

Els ulls ficat en el Rayo

D'altra banda, i seguint amb els moviments del mercat blanc-i-blau, Pericos Online va apuntar ahir que l'Espanyol s'ha fixat en tres futbolistes del Rayo Vallecano per reforçar-se aquest estiu: Embarba, Bebé i Diego Llorente. La prioritat és el central del Madrid, cedit aquest any al conjunt de Vallecas, i pel qual vol apostar fort el club blanc-i-blau, que faria una oferta al Madrid per incorporar-lo amb una opció de recompra per part del club blanc en els dos primers anys.

El Madrid té fins al 15 de juny una opció per fitxar David de Gea, ara al United

L'agent de Paco Jémez admet contactes

Paco Jémez és ara mateix el tècnic més ben situat per ser el relleu de Galca a la banqueta de l'Espanyol. El mateix agent del tècnic canari deixava palès els contactes amb l'Espanyol en declaracions a la COPE. “Ens ha trucat per interessar-se per la situació de Paco, és un més dels entrenadors que tenen en previsió. No és només ell, en tenen algun més, amb qui parlaran abans de prendre decisions. Ens han preguntat si hi estaríem disposats, i per descomptat que estaríem oberts a qualsevol cosa que pugui venir del Rayo, l'Espanyol i d'altres clubs, però en aquest moment només hi ha interès, no hi ha cap oferta concreta”, corroborava el representant. Tot i això, abans d'accelerar les negociacions amb l'Espanyol, Jémez ha de rebre una resposta del president, Raúl Martín Presa, sobre la seva petició de continuar al Rayo a segona. El mandatari es troba aquests dies de viatge als Estats Units.

Al marge de Jémez, l'Espanyol ha mantingut contactes amb Jorge Sampaoli, una via pràcticament descartada per les seves exigències esportives i econòmiques, i el francès Philippe Montanier, extècnic de la Real Sociedad.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)