Internacional

Modric, orgull i tristesa

Els millors del mundial. El migcampista croat, sense l’habitual brillantor, va ser designat pilota d’or com a millor futbolista del torneig al davant de Hazard (Bèlgica) i Griezmann (França)

Un sentiment d’orgull i tristesa va envoltar ahir Luka Modric sobre la gespa del Luzkhniiki Stadium un cop el col·legiat Néstor Pitana va assenyalar el final del partit. Primer, per haver portat el futbol croat a assolir la major fita en la història del seu país, però també per la decepció evident que suposa quedar a les portes de la glòria mundialista.

Sense la claredat ni la brillantor dels últims duels, el migcampista croat no va poder ajudar el combinat balcànic a assolir el seu primer mundial, però això no va ser impediment perquè la FIFA el premiés amb la pilota d’or com a millor futbolista del mundial. “No som campions del món però tenim el millor jugador. Luka es mereix la pilota d’or. Si Croàcia ha jugat la final és en gran part per ell. Tots estem feliços per aquest reconeixement”, reivindicava el seleccionador, Zlatko Dalic, pocs minuts després de la derrota.

Proclamat també en tres ocasions MVP –dos en la fase de grups contra Nigèria i l’Argentina i en l’eliminatòria de quarts de final contra Rússia–, Modric s’ha guanyat als seus 32 anys els elogis de tothom després d’enlluernar el planeta futbolístic realitzant un mundial per emmarcar en el que probablement sigui el millor moment de la seva carrera. Tanmateix, la designació de Modric com a millor jugador del torneig accentua una tendència cada cop més a l’alça en els últims mundials. I és que, amb aquest nomenament, ja són sis els mundials de manera consecutiva –o el que és el mateix, dues dècades– en què el millor jugador no acaba alçant el títol de campió del món.

Succeint en el palmarès Leo Messi, que va guanyar-lo en la final perduda contra Alemanya al Brasil, Modric manté el camí iniciat per Ronaldo a França 98, Kahn (Corea del Sud i Japó 02), Zidane (Alemanya 06), Forlán (Sud-àfrica 10) i l’esmentada de Messi ara fa quatre anys. La pilota d’or del mundial, premi que designen els cinc membres del comitè tècnic de la FIFA, format per Van Basten, Parreira, Milutinovic, Amunike i Roxburg, també va nomenar el belga Hazard i el francès Griezmann com a pilota de plata i de bronze, respectivament.

Sens dubte, la designació de Modric com a millor jugador del mundial reforça la candidatura del migcampista croat per aspirar a la pilota d’or, on podria competir amb un os dur de rosegar: Griezmann. “M’agrada el reconeixement però m’hagués agradat més guanyar el mundial. Vam merèixer més però no sempre guanya el millor, per això el futbol és el millor esport del món”, va ressaltar Modric.

LA DADA

6
mundials
consecutius en què el pilota d’or no acaba alçant el títol de campió del món.

Thibaut Courtois, millor porter

Proclamada França com a campiona del món, la FIFA va entregar la resta de premis durant l’acte de clausura. Així, Thibaut Courtois (Bèlgica) va ser escollit guant d’or gràcies a la seva notable actuació en terres russes. Segon porter belga que assoleix aquest reconeixement després de Preud’homme (Estats Units 94), Courtois va succeir Manuel Neuer.

Harry Kane, màxim golejador

Com era d’esperar, el premi a màxim golejador del mundial va ser per a Harry Kane (Anglaterra), autor de sis dianes, al davant de Griezmann i Mbappé. D’altra banda la selecció espanyola va rebre el premi fair play al joc net per tercer cop en la història, després que el combinat de Hierro fes les maletes havent rebut una sola amonestació (Busquets).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)