1a divisió

La FIFA congelarà les noves altes federatives

Coronavirus. El director Legal de la FIFA, García Silvero, així ho ha advertit. “Si una cessió o contracte finalitza el 30 de juny un jugador teòricament hauria de tornar al seu club, però la finestra d’inscripció no estaria oberta i no se li tramitaria la fitxa”

Ara mateix hi ha una cosa segura: si la lliga es reprèn caldrà jugar més enllà del 30 de juny. Això obre uns interrogants i problemes de dret laboral pels futbolistes i tècnics que acabin els seus contractes el 30 de juny del 2020. Què cal fer llavors? La LFP ha assegurat que allargaria els contractes i la FIFA també ho ha recomanat però això topa amb la legislació laboral de cada país. De fet, avui l’AFE ja ha enviat un comunicat amb recomanacions laborals a tots els seus afiliats on parla d’aquesta qüestió i deixa clar que els contractes amb data de 30 de juny d’enguany s’hauran de gestionar de manera individual i cas per cas.

Aquesta tarda Emilio García Silvero, Director Legal de la FIFA, ha explicat a Tiempo de Juego de la Cadena COPE quina podria ser la solució tenint en compte que en cada país hi ha una legislació. El directiu ha explicat que “la FIFA regula per 211 territoris, no està per sobre de la legislació dels estats però hi ha molts territoris que no tenen ni legislació, pel que hem donat unes indicacions per donar certa homogeneïtat. Recomanem sempre supeditat a la legislació nacional que es puguin prorrogar els contractes més enllà del 30 de juny, sempre que hi hagi un acord”, ha explica Silvero. “Entenem que hi hagi jugadors que no vulguin prorrogar els contractes més enllà del 30 de juny però les finestres de transferències no seran les mateixes i els jugadors no podran ser inscrits” i aquí comença un nou problema com bé indica Silvero. “És important insistir que un jugador que acaba contracte el 30 de juny i marxa, tindria contracte però no se li tramitaria la fitxa, no podrà estar registrat federativament. L’1 de juliol no s’obre el mercat, hem d’esperar a veure com les lligues adapten els campionats; dependrà de quan puguin començar els campionats. Cal descartar els mercats de 5 mesos. Provarem de mantenir el sistema que hi ha ara, però adaptant-nos. Pot haver-hi diverses finestres. Dependrà de l’inici i el final de cada competició. La idea és que les finestres acabin just abans de començar cada campionat i no tenen perquè coincidir”.

Tot i això, la idea clau de tot plegat és la següent: “Si una cessió finalitza el 30 de juny un jugador teòricament hauria de tornar al seu club, però la finestra d’inscripció no estaria oberta i no se li tramitaria la fitxa”, ha insistit Silvero.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)