Més futbol

2a DIVISIÓ A

El substitut és Santamaría

El Girona fitxa per dues temporades el porter de Las Palmas per suplir Jorquera

Amb l'ajuda del conjunt gironí, el navarrès pagarà 500.000 euros per obtenir la llibertat

La marxa d'Albert Jorquera ha obligat la direcció esportiva del Girona a moure's amb velocitat i a contractar un altre porter de garanties. De fet, des que el de Bescanó va comunicar al club el seu desig de deixar la pràctica del futbol, només van passar quatre dies fins que el navarrès de 25 anys Roberto Santamaría va signar un acord amb el Girona, segons va explicar ahir el director general esportiu, Xavi Julià. El jugador, força hàbil a l'hora d'aturar penals, s'ha compromès a pagar mig milió d'euros a Las Palmas abans del 2016.

Santamaría es va formar en les categories inferiors de l'Osasuna i va arribar a jugar a segona B amb l'Osasuna B. El 2006 va ser fitxat per Las Palmas com un jove amb gran futur. Va jugar en el filial i dos anys a segona A (2007-2009). Posteriorment, problemes d'aclimatació del mateix porter a la plantilla i de la seva dona a l'illa van fer que Las Palmas cedís Santamaría al Màlaga, en què va ser suplent de Munúa i el garrotxí Arnau.

Fins que es va fer pública ahir l'operació entre els dos clubs, han passat gairebé dues setmanes, en les quals el jugador no s'ha entrenat amb els seus companys de Las Palmas i en les quals el club canari es va resistir d'allò més a donar-li la carta de llibertat. El jugador serà presentat aquest migdia (a 2/4 de 1), després de fer un entrenament en solitari amb l'entrenador de porters, Toni Jiménez. Ahir al vespre, va passar la revisió mèdica, va signar el contracte i va conèixer el tècnic, Raül Agné.

Negociació «difícil».

Julià va admetre que la negociació per fitxar Santamaría havia estat «difícil». Roberto Santamaría és el nebot d'un antic porter de l'Osasuna, Roberto Santamaría Calavia, recordat a Pamplona per haver-se mantingut imbatut durant 488 minuts en la temporada 1992/93.

LA FITXA

Roberto Santamaría Ciprián
Naixement:
27-2-1985, a Pamplona
Demarcació:
Porter
Alçada:
1,83 m
Etapa de formació:
Osasuna
Temporades a 2a A:
2
Partits a 2a A:
55
Temporades 1a:
0
Temp. 2009/10:
0 partits (a Màlaga sols va jugar en la copa) TEMPORADA EQUIP PARTITS (GOLS) 2004/05 Osasuna B (2a B) 13 (17) 2005/06 Osasuna B (2a B) 26 (24) 2006/07 Las Palmas Atl. (3a) - (-) 2007/08 Las Palmas (2a A) 16 (14) 2008/09 Las Palmas (2a A) 39 (45) 2009/10 Màlaga (1a) 0 (-)

Mig milió d'euros a pagar abans del 2016

Julià va indicar ahir que el Girona no pagarà cap traspàs per incorporar el substitut d'Albert Jorquera. «No hem pagat res per Santamaría, el que ell tingui signat amb el seu exequip no és problema nostre. Nosaltres hem acordat amb Las Palmas el traspàs dels drets del jugador i, per tant, són nostres.» El porter navarrès ha signat dos contractes, un amb el Girona fins al 2012 –ho va fer ahir al vespre, amb el seu representant, Juan Ignacio Oyaga– i un altre amb Las Palmas. Segons informa el conjunt canari en el seu web, Santamaría ha obtingut la carta de llibertat amb el compromís de pagar mig milió d'euros abans del 2016. El primer pagament, segons l'excel·lent web Las Palmas, serà de 275.000 euros i els diners els avançarà el Girona. La resta, 225.000 euros, els liquidarà el mateix jugador abans del 30 de juny del 2016. En possibles traspassos, Las Palmas s'assegura una compensació d'entre mig milió i un milió i mig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)