Eurocopa

França es fica en un embolic

Grup D. El combinat ‘bleu’ empata contra Polònia, acaba segon i cau en el costat més potent de la fase final. Àustria passa com a primer i els Països Baixos, com a tercer

França 1 Polònia 1

FRANÇA:Maignan; Kounde, Saliba, Upamecano, Theo Hernández; Kanté (Griezmann, 61’), Rabiot (Camavinga, 61’), Tchouameni (Fofana, 81’); Dembélé (Kolo Muani, 86’), Mbappé i Barcola (Giroud, 61’).POLÒNIA:Skorupski; Frankowski, Bednarek, Dawidowicz, Kiwior, Zalewski (Skoras, 68’); Moder, Szymanski (Swiderski, 68’), Zielinski; Lewandowski i Urbanski.GOLS:1-0 (56’) Mbappé (p.). 1-1 (79’) Lewandowski.ÀRBITRE:Marco Guida (italià).T.G.:a Rabiot, de França, i a Zalewski, Dawidowicz i Swiderski, de Polònia.T.V.:cap.

La principal favorita a aconseguir l’Eurocopa, França, va ficar-se ahir en un embolic. El conjunt entrenat per Didier Deschamps no va passar de l’empat (1-1) contra una Polònia ja eliminada, fet que li va suposar acabar segona de grup i caure en el costat més potent del quadre de la fase final. D’aquesta manera, en els vuitens de final se les haurà amb el segon del grup E (Romania, Bèlgica, Eslovàquia o Ucraïna) i, després, si s’anés classificant, es podria trobar amb Portugal, en els quarts de final, i Alemanya o Espanya, en les semifinals.

L’hauria esperat un camí més planer si hagués quedat primer, però els bleu van ensopegar amb Polònia. L’equip polonès, que no es jugava res, va fer un exercici de dignitat i no va guardar-se res, per obtenir un punt que li permet marxar cap a casa sense haver-ho perdut tot. El quadre dirigit per Michal Probierz va competir, sostingut, sobretot pel porter Lukasz Skorupski, que va fer multitud d’intervencions salvadores, i del capità Robert Lewandowski, autor del gol de l’empat i l’únic argument ofensiu capaç d’amenaçar. Més peces té en aquest sentit la selecció francesa, ahir amb Antoine Griezmann de suplent, i en què va tornar Kylian Mbappé. El 10, amb la màscara, va liderar l’atac d’un equip que no necessita fluir col·lectivament per generar i, així, els francesos, sense estar una vegada més gaire bé, van disposar de situacions clares per marcar. No va ser fins al segon temps, i de penal, que Mbappé (55’) va trobar el gol que s’entreveia determinant. Però no va ser així. França es va destensar i Polònia es va mantenir ferma esperant el moment, que li va arribar al tram final, també de penal. Lewandowski (79’), que va haver de repetir el llançament perquè en primera instància Mike Maignan, que el va aturar, s’havia avançat, no va perdonar en el segon. Per a França ja va ser massa tard.

LEWANDOWSKI

L’ariet del Barça empata de penal i permet a Polònia marxar del torneig amb un punt
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)