Nàstic

Risc i autoestima

El tècnic argentí es posa a treballar al Nàstic disposat a arriscar per començar a guanyar i compromès a fer que l'equip cregui en si mateix

Ja ha transmès als veterans que han de portar el pes de la reacció

“L'empresa no és fàcil, però ho intentarem.” Jorge D'Alessandro, acostumat a agafar el timó d'equips a la deriva, és conscient que el repte que afronta al Nàstic, cuer de segona A i que encara no ha guanyat cap partit en onze jornades, és complicat. El tècnic argentí va explicar ahir, durant la seva presentació oficial, la recepta per afrontar-ho, basada en tres punts: risc, autoestima i responsabilitat. El Nàstic ha de començar a guanyar partits. De poc li serveixen, de moment, els empats, de manera que haurà d'arriscar, tal com admet D'Alessandro. És un tècnic amb caràcter, i intentarà transmetre'l a un equip que ha anat perdent l'esma. Es tracta de recuperar l'autoestima, assegura l'argentí, que els jugadors tornin a creure en si mateixos, que confiïn en les seves possibilitats. D'Alessandro té fama de motivador, i aquesta serà una de les facetes que més treballarà a Tarragona. Intentarà, per exemple, que els jugadors estiguin relaxats, sense estrès, ja que considera que les victòries arribaran si els futbolistes es diverteixen. Els entrenaments, segons va explicar, seran amens i variats, amb protagonisme de la pilota.

Morán, Longás, Arzu...

Un dels pilars bàsics del seu Nàstic seran els futbolistes veterans. Ahir ho va voler deixar clar, tant en el seu primer entrenament com després a la sala de premsa. Sobre el terreny de joc, va dedicar molta estona a parlar, a part de la resta del grup, amb els pesos pesants: Morán, Longás, Arzu, Peragón, Tuni... Aquests són, segons va explicar, els jugadors que han d'agafar responsabilitats, els que han de portar el pes de la reacció. Ell no amaga que en un equip hi ha jugadors bons i d'altres que no ho són tant, i afirma que serà en els primers on es recolzarà. “Utilitzaré els millors i la resta m'han de demostrar que no estan resignats”, va dir D'Alessandro. El tècnic argentí no creu que el fet d'haver dirigit només deu partits des del 2004 –els de la tercera etapa a Salamanca, el curs 2009/10, en què va salvar l'equip– no l'ha afectat. Diu que ha vist molt futbol, ha estudiat molt i que està preparat i al dia. El nou tècnic grana assegura que és aviat per pensar en reforços d'hivern, ja que primer ha d'estudiar la plantilla.

El repte de Serrano

La marxa de Joan Carles Oliva i d'Ismael Mariani ha comportat la incorporació com a segon entrenador de l'exjugador i actual secretari tècnic Jesús Mari Serrano. Ahir es mostrava il·lusionat pel repte que se li presenta. “És una experiència nova. Intentaré ajudar Jorge i aprendre'n molt. És un tècnic dialogant i transmet molta confiança”, va afirmar Serrano.

El parèntesi no m'ha afectat. Metodològicament estic actualitzat. Sembla com si ho hagués deixat abans-d'ahir
Cal recobrar l'autoestima i donar la responsabilitat a qui l'ha de tenir. Han de portar el pes els jugadors importants, no els novells
Si no guanyem estarem cada cop més lluny de l'objectiu. Per tant, hem de jugar amb risc, però amb intel·ligència
L'objectiu és guanyar, però si no et diverteixes, si hi ha estrès, no guanyes. El futbolista ha d'estar relaxat
Jorge d'Alessandro
TÈCNIC DEL NÀSTIC

Feliç de debutar en un derbi amb un rival “agradable”

Jorge d'Alessandro considera positiu que el seu debut a la banqueta del Nàstic sigui al Nou Estadi i en un derbi. Diumenge al migdia, contra el Sabadell, el nou tècnic grana espera que l'afició es reactivi gràcies a la rivalitat i ajudi l'equip a començar la reacció. D'Alessandro considera que l'equip vallesà és una de les sorpreses positives del curs: “És un molt bon equip, molt ben treballat. Es nota que fa dos anys que estan junts.” Segons l'entrenador argentí, el Sabadell proposa “un futbol agradable”, i té clar que, si vol guanyar, el Nàstic haurà de treballar molt. Després de l'entrenament d'ahir, el nou tècnic grana té prevista per avui una doble sessió de treball, mentre que la resta de la setmana l'equip s'entrenarà als matins per preparar el derbi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)