Nàstic

Tres mesos vitals

El Nàstic fixa per al 13 de març la data per formar un nou consell amb els que participin en la nova ampliació de capital

Andreu liderarà el procés de recerca d'inversors i Fernández manté la presidència

Tal com era de preveure per la falta d'alternatives, el consell d'administració del Nàstic no va poder fer efectiva ahir en la junta general d'accionistes la seva dimissió, anunciada fa un mes i mig, i va fixar per al 13 de març de l'any que ve la data d'una junta extraordinària que ha de servir per formar un nou consell. La idea és trobar, durant aquests tres mesos, inversors que participin en l'ampliació de capital d'1,5 milions d'euros –aprovada també ahir i considerada imprescindible per assegurar la viabilitat econòmica de l'entitat– i que, per tant, entrin en el nou òrgan directiu. Josep Maria Andreu serà qui liderarà aquest procés de recerca d'inversors i, probablement, qui presideixi el futur consell, mentre que José María Fernández manté de moment la presidència malgrat que dilluns va posar el seu càrrec a disposició del consell, que no li va acceptar la renúncia.

La junta d'ahir va mostrar un consell molt reduït, amb cinc components –Andreu, Virgili, Fernández, Vallverdú i Morán– que aglutinen al 30% de les accions, comptant les de Joan Alegret, amb el vot delegat a Andreu. Es va trobar a faltar la presència de José Luis García, José Luis Vilar i l'empresa Hormipresa, que han abandonat el consell i que no s'espera que hi tornin. “Uns no hi són perquè no poden i d'altres perquè no volen, i per això la proposta és buscar gent nova. Cal reinventar el Nàstic”, va explicar Andreu. Així, en la junta d'ahir estaven representades el 67,7% de les accions, comptant el 27% que de l'Ajuntament, que no intervé en les juntes ni participa en les ampliacions de capital per tal que el seu pes accionarial continuï disminuint. Alguns dels petits accionistes que van intervenir van demanar a Andreu que assumís directament la presidència i d'altres van lamentar la fugida protagonitzada per alguns consellers.

No es va amagar en cap moment que serà difícil completar l'ampliació de capital. Ja hi ha, però, converses amb empresaris locals i existeix l'opció del grup inversor de Qatar propietari de la Marina Port Tàrraco. La situació ideal, segons el consell, seria que un grup potent adquirís un milió d'euros –representaria el 20% del total de les accions de la SAE– i que el mig milió restant se'l repartissin empresaris tarragonins.

La junta va aprovar els comptes de l'exercici 2010/11, amb unes pèrdues d'uns 940.000 euros, ja que les despeses s'han acostat als 7 milions d'euros i els ingressos han superat, per poc, els 6 milions. El pressupost que es va aprovar l'any passat era de 6,8 milions. L'acomiadament de Luis César, els fitxatges en el mercat d'hivern, la supressió d'una jornada econòmica i els abonaments són alguns elements que expliquen el dèficit de la temporada passada, que sumat a tot el que deu el Nàstic fa pujar el deute acumulat fins als 8,5 milions d'euros.

La junta va aprovar el pressupost per a l'exercici 2011/12. Després d'uns anys en què s'ha estirat molt més el braç que la màniga, tal com demostren els gairebé 12 milions d'euros de despeses d'una campanya, la 2009/10, en què els ingressos van ser de menys de la meitat, tot i que el pressupost aprovat era de 8,2 milions –és el gran forat de 6,2 milions d'euros deixat pel consell de Salvadó–, el Nàstic presenta ara pressupostos austers i realistes. El nou pressupost preveu uns ingressos de 5,7 milions d'euros –tot i que caldria afegir-hi al voltant de mig milió d'euros en concepte de subvenció per part de l'Ajuntament– i que les despeses siguin superiors (6,4 milions), de manera que hi ha previstes unes pèrdues que, en qualsevol cas, serien inferiors a les dels últims exercicis.

DEUTE ACUMULAT

8,5
milions d'euros
, sobretot pels 6,2 milions de dèficit de l'últim any de Salvadó.
Hem de fer el que sigui per mantenir la categoria i és imprescindible trobar inversors per salvar la societat. Si no, el futur és negríssim

PRESSUPOST 11/12

5,7
milions d'euros
previstos d'ingressos i 6,4 milions d'euros de despeses.
El més fàcil hauria estat marxar i deixar el Nàstic desfet, però ens quedem per responsabilitat
Josep Maria Andreu
CONSELLER DEL NÀSTIC SAE
Potser hi hauria qui en voldria comprar el 51%, però no sabem en mans de qui quedaria el Nàstic i per això no ens interessa

DÈFICIT 10/11

0,9
milions d'euros
de diferència entre els ingressos i les despeses.

AMPLIACIÓ

1,5
milions d'euros
és la xifra de l'ampliació de capital aprovada ahir.
Podríem haver escenificat un canvi de president, però sent cinc no ens portaria enlloc
Jordi Virgili
CONSELLER DEL NÀSTIC SAE
He vist convenient que Andreu i Virgili portessin el pes de la junta, però continuo com a president
José María Fernández
PRESIDENT DEL NÀSTIC SAE
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)