Nàstic

Una elecció estudiada

Dani Abalo diu en la presentació com a nou jugador del Nàstic que coneix bé l'equip i es mostra afamat de minuts

Destaca les trucades del tècnic com un factor que el va fer decantar per l'opció grana

Dani Abalo ja és un més de la plantilla del Nàstic. El migcampista gallec va passar ahir al matí la revisió mèdica, a continuació es va entrenar amb els seus nous companys i després de signar el seu nou contracte va ser presentat com el primer reforç d'hivern del conjunt grana. El jugador cedit pel Celta sap molt bé on arriba i quin és l'objectiu que haurà d'afrontar en aquesta nova etapa, la primera al llarg de la seva carrera lluny de Vigo, i així ho va deixar clar en la seva primera compareixença davant dels mitjans: “Em considero un friqui del futbol, sé els jugadors que té el Nàstic i la plantilla i sé que se'n podrà sortir i aconseguir l'objectiu de la salvació.” Tot i reconèixer les diferències entre passar de jugar en un equip amb aspiracions d'ascens a fer-ho en un que només pot somiar amb salvar-se, Dani Abalo va recordar que també sap què és patir amb el Celta per mantenir la permanència: “Vinc amb la màxima il·lusió i hauré de canviar el xip, ja que a Vigo lluitava per pujar, però no és una situació nova per a mi, ja que no fa gaires temporades també vam estar dos anys lluitant per no baixar.” Per això sap també per experiència que serà clau amb vista a la permanència “tornar a fer que l'afició vingui a l'estadi i es reenganxi a aquest equip”.

Preguntat sobre per què va escollir finalment el Nàstic davant d'altres ofertes –la del Girona n'era una–, el jugador nascut a Villagarcía de Arousa fa 24 anys va assegurar que ho va fer “per la història del Nàstic, la trajectòria, la ciutat, que sabia que era maca, i perquè l'entrenador va insistir molt a portar-me”. De fet, va desvetllar que va rebre un parell de trucades de D'Alessandro i va destacar la importància del fet que “un entrenador vagi de cara” i que el Nàstic el volgués “de veritat”. En aquest sentit, el president del club grana, José María Fernández, va voler agrair la predisposició de Dani Abalo per venir a Tarragona: “És un jugador jove però amb molta experiència i que ve amb tota la il·lusió del món, que tenia diverses alternatives i li agraeixo que hagi escollit la del Nàstic.”

Una decisió obligada

Dani Abalo sempre ha jugat al Celta i no s'ha mogut mai del club gallec, i tot i admetre que no ha estat fàcil marxar-ne, va recordar els motius que l'han empès a fer aquest pas, que no són més que la poca confiança que tenia per part del tècnic, Paco Herrera: “És dur perquè sempre he estat al Celta, però buscava oportunitats. Allà me les van donar i ho vaig fer bé però al cap de dos dies ja era fora un altre cop; i el Nàstic m'ha donat ara aquesta oportunitat i espero ajudar a aconseguir la permanència.” El nou reforç grana, que lluirà el dorsal número 16 a la samarreta –el curs passat el va dur Seoane i ara quedava lliure– també té molt clar què és el que pot aportar a Tarragona i que les seves virtuts són “la verticalitat, el desequilibri en l'u contra u i per encarar el rival, i en definitiva, el joc ofensiu i atacar”. També va explicar que D'Alessandro li va dir “com volia que treballés”, i ara ell espera “respondre al camp”. Respecte a la clàusula de la por imposada pel Celta, Dani Abalo va preferir no mullar-se, tot i que va semblar mossegar-se la llengua: “És un tema en què no m'hi vull ficar; jo vinc a jugar i em tallen la possibilitat de jugar dos partits, però s'ha d'acceptar.”

LES FRASES DE LA PRESENTACIÓ

És dur marxar d'on has estat sempre, però buscava oportunitats. I me l'ha donat el Nàstic
Dani Abalo
JUGADOR DEL NÀSTIC
Em considero un ‘friqui' del futbol, sé els jugadors i la plantilla que té el Nàstic i sé que l'equip se'n podrà sortir
He escollit el Nàstic per la història i la trajectòria del club, la ciutat, que és maca, i perquè l'entrenador va insistir molt a portar-me
Ve amb tota la il·lusió del món; tenia alternatives i li agraeixo que hagi escollit el Nàstic
José María Fernández
PRESIDENT DEL NÀSTIC SAE

Néstor Susaeta es decantarà per una oferta suïssa

X.S.

El Nàstic esperava conèixer avui la decisió de Néstor Susaeta, que dubtava entre l'oferta grana o una altra d'un equip de la lliga suïssa. I el jugador basc, que ahir va rescindir contracte amb el Rayo Vallecano i avui oferirà una roda de premsa per anunciar el seu destí, es decantarà finalment per l'oferta de l'equip suís, que podria ser el Neuchatel, entrenat per Víctor Muñoz i que compta amb quatre exjugadors de la lliga espanyola. El Nàstic ho va saber ahir i ara treballa en l'alternativa, que és una cessió d'un altre jugador de primera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)