Sabadell

Sabadell

El porter que parlava molt

Nauzet, als 27 anys, ha arribat al punt de maduresa òptim per assentar-se després d'haver passat per onze equips diferents

El seu caràcter l'ha dut a voltar pel món, però ara s'ha guanyat l'estima del vestidor arlequinat

En la immensitat de l'esplanada de Sant Oleguer, allà on el Sabadell dóna utilitat a un complex esportiu que als matins està gairebé desert, el que crida més l'atenció és Nauzet Pérez. La seva alçada –fa 1,90 m– i la seva gran envergadura, que l'han dut a ser el porter revelació de la segona A, no són res comparat amb el seu caràcter. Perquè ell crida durant els entrenaments, parla amb vehemència mentre es fan els exercicis, esperona els seus companys i de vegades els desafia quan s'han d'enfrontar amb ell. Tot plegat, per crear un clima del qual ni el mateix entrenador ni els encarregats del material se salven. “Jo quan m'aixeco al matí em llevo molt content, perquè sé que són pocs els anys que, desgraciadament, ens dedicarem a això del futbol i no sabem quan se'ns acabarà”, afirma el porter canari. “Intento contagiar els companys i crec que això és bo per a mi i per a tota la gent que m'envolta”, afegeix.

Nauzet ha anat voltant per tota la geografia estatal des que va començar la seva carrera a Las Palmas a segona divisió A quan era un adolescent. Ell diu que ja està asserenat, que l'edat ha fet que es repensi molt més les coses, i és que, amb només 27 anys, ja ha viscut en onze vestidors diferents. “La meva carrera ha estat difícil. En el moment que vaig sortir de Las Palmas no em vaig trobar còmode en cap equip, perquè jugava intermitentment”, explica el porter canari, que assumeix la seva part de culpa sobre aquesta inestable trajectòria: “Sóc una persona que va molt de cara i amb l'edat m'he asserenat més. Abans ho deia tot sempre, passés el que passés, i amb el temps t'adones que hi ha vegades que has de callar. També és cert que sóc una persona a qui li agraden molt els reptes. No em fan por. Per això vaig venir aquí assumint que hi havia algú com De Navas”, se sincera.

Capítol a Suècia

La pitjor cara del futbol la va veure a Ceuta, on va ser titular en els onze partits que va disputar, però la falta d'adaptació el va fer marxar al gener. “Realment, hi havia mala maror al vestidor amb el president, i vaig decidir marxar al gener sense tenir res. Vaig estar a punt d'anar a l'Atlètic Balears, però al final no va reeixir”, afirma. Al jugador, però, se li va presentar l'oportunitat de marxar a l'estranger, a la segona divisió sueca, on l'esperava Pep Clotet al Halmstads: “Em vaig arriscar una mica, però allò va sortir molt bé. Vaig conèixer molta gent, una altra cultura, un altre futbol...” Fins que va arribar el juny i uns problemes familiars el van obligar a tornar a Espanya: “Si no arriba a ser per això, tenia signats tres anys i, per tant, m'hi hauria quedat.” Nauzet va quedar enamorat d'aquell futbol tot i les hores emprades: “Allà treballes molt. Entrava a les 8 del matí per esmorzar i marxava a les 4 de la tarda; era molt dur.”

Finalment, el seu retorn no hauria pogut anar millor. Al Mirandés va aconseguir l'ascens a segona A i una quota mediàtica molt important arribant fins a les semifinals de la copa. Això li va obrir les portes del vestidor del Sabadell, on està triomfant i on accepten, sobretot Abraham Paz, un dels seus millors amics, la seva manera de ser: “Si no fos porter, no sé què seria, però segurament estaria voltant pel món amb una motxilla.” Parla i somriu.

11
equips
diferents com a amateur, tres a segona A, set a segona B i un a l'estranger (Suècia).
23
partits
de lliga jugats aquesta temporada amb el Sabadell, en què ha rebut 27 gols.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)