Sabadell

Desastre mil·lenari

Sabadell. El conjunt arlequinat va caure amb estrèpit contra un rival, que ja no és directe, en el que havia de ser una festa pel partit 1.000 de la Nova Creu Alta i que va acabar en un malson

SABADELL0

LAS PALMAS4

En la història del Sabadell, com a qualsevol club modest i centenari, hi ha més desgràcies que bons moments i ahir, que era un dia de celebració i festivitat, en va sumar una més. El partit 1.000 de la Nova Creu Alta, ple d'homenatges i xerinola, serà recordat ja per sempre per la pallissa que li va clavar Las Palmas. Un rival que ha deixat de ser directe per a la promoció d'ascens i que ahir va sortir reforçadíssim i a vuit punts de diferència –a més, marca la sisena posició– més el gol average. Els arlequinats, que van començar molt bé, van acusar massa el segon gol, amb un immens Thievy, en què va ser expulsat Tortolero i van fer inservible una segona part desoladora. La Nova Creu Alta va acabar beneint Las Palmas en ple diumenge de Rams en la seva carrera per pujar de categoria. La pròpia benedicció quedarà per a un altre any, festivitat o, qui sap si mil·lenni.

El Sabadell va començar fent mèrits per marcar de seguida tot i que la pressió de Las Palmas en zones claus del camp va dificultar la circulació. En un córner servit per Antonio Hidalgo, el porter Barbosa es va lluir posant la mà a la base del pal evitant el gol d'Abraham Paz. Dos minuts després l'exigit porter argentí també va ensenyar bons reflexos en una subtilesa d'Aníbal a centrada per la dreta d'Òscar Ramírez. Després de dues rematades de Samu i Moha que van sortir per sobre del travesser, el conjunt groc –ahir de negre– va saber controlar molt més les escomeses dels arlequinats i es va dedicar a robar i sortir en contraatac amb la velocitat de Thievy. L'ex de l'Espanyol va protagonitzar totes les accions de perill que no va acabar de finalitzar com és habitual en ell. Per això, va ser Dani Castellano qui va inaugurar el capítol de xuts pels de Lobera (26') que encara van veure com Lanzarote (27') i Moha (32') posaven en perill la seva porteria.

Desastre en dos minuts

Només dos minuts li va caldre a Las Palmas per sentenciar el partit. Una pilota en profunditat servida a Thievy va ser suficient perquè el francès la posés al segon pal on va lliscar Tato per introduir la pilota al fons de la xarxa (37'). No havia ni encaixat mentalment el gol el conjunt arlequinat i va rebre el segon quan Moha es va adormir en una passada altra vegada amb Thievy de protagonista. El francès va iniciar una galopada frenada amb falta de Tortolero dins l'àrea, sancionada, a més, amb vermella directa. Vitolo, no sense suspens, va convertir la pena màxima i el Sabadell va marxar amb dues oportunitats d'Òscar Ramírez i Antonio Hidalgo i amb molt mals auguris per la segona meitat.

Uns mals auguris que es van convertir en realitat perquè si bé a la primera els de Carreras van poder arribar amb cert perill, a la segona ni això. Amb un home menys, va perdre la batalla al mig del camp, i al darrere Las Palmas va aprofitar per generar perill a la contra amb igualtats i superioritats numèriques. Així, Vitolo (49') va enviar desviat una pilota servida per Thievy i a la segona tampoc va poder encertar, un minut després, amb un bon Nauzet en l'un per un. El porter canari, però, no va poder evitar que Tato fes sang (60') amb el tercer i no va tenir tampoc a l'abast el quart, un golàs d'una gran jugada personal de Thievy que va arrodonir una tarda espectacular.

LA PLUJA PROTAGONITZA L'HOMENATGE

No faltava ni una hora perquè comencés el partit que el cel va regar la Nova Creu Alta molt intensament. Els actes de celebració del partit 1.000 de la Nova Creu Alta, doncs, van quedar afectats per la pluja perquè molta gent es va esperar a entrar a l'estadi a última hora, un cop hagués escampat (a estones de la primera part sí que va caure un bon xàfec). Amb tot, el Sabadell va reunir un membre de cada onze titular dels partits 1 al 1.000 aturant-se en cada centenari. Mites com Pini, Tanco, Lino, Manolo García, Chango, Genís Garcia o Jaume Berlanga es van fotografiar junts amb l'onze de l'equip per celebrar aquesta efemèride. El que va poder evitar la pluja va ser el concert del grup Keympa però, això sí, no que la Nova Creu Alta presentés una de les millors entrades de la temporada, amb 5.241 espectadors.
SABADELL: Nauzet; Òscar Ramírez, Abraham Paz, Goni (Tortolero, 17'), Samu; Juanjo, Antonio Hidalgo UJuvenal, 61'), Moha; Lanzarote, Aníbal i Eneko (Uli Dávila, 61'). LAS PALMAS: Barbosa; Atouba, Deivid, Murillo, Dani Castellano; Momo (Javi Castellano, 70'), Hernán, Nauzet Alemán, Vitolo; Thievy (Chrisantus, 84') i Tato (David González, 80'). GOLS: 0-1 (37') Tato. 0-2 (40') Vitolo de penal. 0-3 (60') Tato. 0-4 (80') Thievy. ÀRBITRE: De Burgos Bengoetxea (basc). T.G.: Als locals Abraham Paz, Juanjo, Òscar Ramírez; als visitants Dani Castellano i Thievy. PÚBLIC: 5.241 espectadors a la Nova Creu Alta.