1a femenina

ALEXIA PUTELLAS

JUGADORA DEL FC BARCELONA FEMENÍ

“El gol va ser improvisat, no ho havia entrenat”

“Hem aconseguit tots els títols possibles excepte la Champions, així que puntuo l'equip amb molt bona nota”

“Fa molts anys que és al Barça i és qui ens transmet la filosofia i els valors d'aquesta casa”

Alexia Putellas,
celebrant el tercer gol del conjunt blaugrana en la final de la copa de la Reina
Vaig fitxar pel Barça per créixer com a jugadora i ajudar l'equip a guanyar els títols que ara estem celebrant

Nascuda a Mollet del Vallès i culer de naixement, amb tan sols 19 anys és el gran referent del femení blaugrana que el cap de setmana passat va alçar la copa de la Reina. Amb un antològic gol en el minut 41 de la final, posava la cirera al pastís d'una temporada en la qual ha aconseguit guanyar la lliga, la copa Catalunya i la copa de la Reina.

Tothom que ha vist el seu gol ha quedat meravellat. Com el descriuria?
La jugada va començar des de la nostra portera, i després d'una passada a l'espai vaig arribar a la frontal de l'àrea, on per sort vaig poder finalitzar en gol.
El recurs que va utilitzar per desempallegar-se de les defenses del Prainsa Zaragoza l'havia entrenat prèviament?
La veritat és que no, és una jugada que em va sortir improvisada.
Aquest gol l'ha llançat a la fama, com se sent?
La veritat és que igual que sempre. La temporada no depèn únicament d'un gol.
Amb la victòria contra el Prainsa en la copa de la Reina, aconsegueixen el triplet juntament amb la lliga i la copa Catalunya, com valora la temporada?
Hem aconseguit tots els títols possibles excepte la Champions, així que puntuo l'equip amb molt bona nota. Tot i això, sempre hi ha coses a millorar de cara a l'any vinent.
Quins són aquests aspectes que s'han de millorar?
Podem créixer en la intensitat i en la pressió. El ritme de pilota és un altre aspecte a perfeccionar.
Molt lluitada la lliga, no es van rendir en cap moment.
Vam arribar a l'última jornada a San Mamés amb possibilitats i vam guanyar la lliga, que al final és el que compta. Un premi a haver-hi cregut en tot moment.
En la Champions van caure eliminades aviat contra l'Arsenal. L'objectiu per a la temporada vinent és plantar cara en aquesta competició?
Valorem la Champions més com un premi que com un objectiu. La intenció per a l'any vinent en aquesta competició és disputar més partits i arribar més lluny, tot i que som conscients que depenem de la sort en el sorteig.
Quina importància té l'entrenador Xavi Llorens en la gran temporada de l'equip?
Fa molts anys que és al Barça i és qui ens transmet la filosofia i els valors d'aquesta casa. A més, ens exigeix molt, i això ens ajuda a créixer.
Com valora la seva temporada?
Vaig començar una mica fluixa i em va costar integrar-me. Per sort, he anat de menys a més i m'he integrat a la perfecció a l'equip.
La capitana, Ani Escribano, va deixar l'equip per anar a la lliga finlandesa. Una baixa important dins i fora del camp.
Era una peça clau en el grup i la vam trobar a faltar, però l'equip es va poder sobreposar a la seva marxa i ara podem dedicar-li els títols aconseguits.
Venia de ser la referència al Llevant la temporada passada, en què va ser la màxima golejadora de la lliga. Com ha viscut el canvi de rol en arribar a un equip envoltada d'altres grans jugadores?
Molt contenta d'assumir aquest nou rol. Vaig fitxar pel Barça per créixer i ajudar l'equip a guanyar els títols que ara estem celebrant. Guanyar tres títols produeix una gran alegria.
Està entre les 23 jugadores convocades per a l'Eurocopa d'aquest estiu a Suècia. Quin és l'objectiu en la competició continental?
El principal objectiu és portar el futbol femení espanyol tan lluny com sigui possible i donar una bona imatge per demostrar que ens mereixem estar entre les millors.
Després d'un èpic esprint final es van jugar la lliga a vida o mort contra l'Athletic Club en un San Mamés ple a vessar. Es veu algun dia jugant al Camp Nou amb les grades plenes?
Tant de bo! Tot i que som conscients que això és molt difícil.
Els grans equips del futbol femení es troben fora d'Espanya. Veu possible en un futur marxar cap a aquests països per continuar creixent?
Sóc al millor equip de la lliga estatal i m'hi trobo molt bé. De moment no preveig cap altra opció que continuar jugant al Barça, tot i que no tanco la porta a marxar a l'estranger en un futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)