Sabadell

Efectes de l'evidència

Sabadell. Miquel Olmo iguala els registres en puntuació (15) de Javi Salamero en nou partits menys. El terrassenc va agafar l'equip en descens i acaba la primera volta prop de la promoció

Quan les coses no van bé, amb justícia o sense, normalment l'entrenador és el centre de les crítiques i els dubtes. Javi Salamero se les va emportar totes quan l'equip va ingressar en el descens fa mitja dotzena de jornades. I el consell que regenta el Sabadell va actuar en conseqüència no només per esperonar l'equip, sinó perquè veia que el tècnic no estava fent bé la seva feina. Pocs equips, però, aconsegueixen un efecte tan bestial com el que està vivint el Sabadell ara mateix. La reacció del conjunt vallesà és tan evident que l'equip ha deixat d'estar en la zona de descens i s'ha començat a projectar com una alternativa als que ara mateix estan en promoció per pujar. I en sis partits. Els arlequinats tanquen la primera volta amb 30 punts. 15 els van sumar amb Salamero i els 15 restants, amb Olmo. La diferència és que el terrassenc els ha aconseguit en nou partits menys que l'entrenador rellevat.

Però realment ha canviat tant l'equip amb el nou entrenador? I com és, això, si Olmo formava part del cos tècnic de Salamero? “Els resultats ho diuen, però jo crec que no hi ha hagut tampoc un canvi tan radical. Al cap i a la fi, Olmo era el segon entrenador”, afirma Longás, que enumera les diferències d'un tècnic i un altre: “Olmo ha canviat un parell de coses, i amb això ha encadenat una sèrie de victòries que ens donen confiança i moral.” Nauzet, que va dir que Salamero li recordava un polític –“parla molt i només sap dir mentides”, va dir–, sí que hi troba moltes diferències: “La confiança, la manera de treballar... Tu arribes a l'entrenament i vas content. Són moltes coses”, admet el porter canari, que reconeix que els jugadors tenien una part de culpa en la situació de l'equip: “No vull posar excuses, perquè nosaltres també vam fer coses malament, però els factors que abans ens impedien estar bé, ara són totalment positius.” I justifica: “Faig èmfasi en l'entrenador, perquè des que ha arribat, hem canviat. Amb Olmo creixem, tenim il·lusió, perquè la qualitat la tenim.”

Manera de jugar

Entrenaments a banda, el Sabadell ha guanyat solidesa defensiva. Tot i haver encaixat sis gols en sis partits, l'equip no es divideix tant en dos com en l'època de Salamero. En atac, les pilotes a l'espai per a Collantes i el dinamisme i la barreja de Longás amb el mig del camp estan donant resultats malgrat que l'equip, de vegades, és massa estàtic en la zona del davant.

Olmo també ha trobat un onze tipus que s'adiu amb el seu dibuix (4-4-2) ideal. Salamero, entre problemes físics i mals resultats, no el va acabar de tenir.

PRIMERA VOLTA

D'entrar en el descens, a projectar-se com una alternativa als equips de promoció

EN DEFENSA

L'equip continua encaixant, però és molt més solidari i no es divideix tant en dues parts

ELS JUGADORS COMENTEN LES RAONS DEL CANVI EN LA DINÀMICA

Els resultats ho diuen, però tampoc crec que hagi estat un canvi tan radical. Olmo, en definitiva, era el segon entrenador

EFECTE

Pocs equips aconsegueixen un efecte tan gran amb el canvi d'entrenador

EN ATAC

De vegades és estàtic, però la barreja de Longás amb el mig del camp és efectiva
Necessitàvem un canvi per capgirar la situació. La perspectiva era molt negra
Toni Lao
lateral del sabadell
Ha canviat l'actitud de l'equip, els entrenaments... Això es reflecteix en el partit
Nauzet Pérez
porter del sabadell
Olmo està fent que cresquem, i que tinguem il·lusió i confiança, perquè, de qualitat, aquesta plantilla en té de sobres
Tot i això, ha canviat algunes coses i ara tenim confiança i moral amb les victòries
Antonio Longás
migcampista del sabadell
Els jugadors som els mateixos i les ganes, també; però ara potser tenim les idees més clares
Martí Crespí
defensa del sabadell

L'últim mes d'Olmo i Salamero

Javi Salamero va portar Miquel Olmo com a segon entrenador. Els debats futbolístics entre els dos entrenadors van ser presents des de l'inici en les seves reunions particulars. “No ens aixequem de la taula fins que no arribem a un consens”, va arribar a dir Salamero evidenciant que les discussions, dins de l'amistat que els unia, eren presents en el dia a dia. Però, tot i que aquests debats van continuar fins a les últimes hores de Salamero com a tècnic, Olmo es va distanciar del seu amic en les últimes setmanes abans que el rellevessin. El tarannà en els entrenaments, la mala dinàmica de l'equip i la manera de treballar del primer entrenador van fer que la resta del cos tècnic, igual que la plantilla, deixés de creure en Salamero. “Olmo es va ofendre perquè en una reunió amb els futbolistes jo vaig dir que estava sol”, va afirmar Salamero en una entrevista a aquest diari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)