Sabadell

Sotan Tanabe, un recurs des del no-res

Sabadell. El japonès ha passat de ser discutit a guanyar-se la titularitat fent el gol de la victòria contra el Recreativo

Sotan Tanabe ja no és discutit per ningú; l'afició accepta els seus minuts i fins i tot titularitats, i José Antonio Gordillo va decidir quedar-se'l com a primera mesura quan va arribar a la direcció esportiva del Sabadell. El futur més immediat del japonès passa pel Vallès Occidental malgrat que el club es plantegés un canvi de cromos amb un altre jugador japonès. I tot i que ningú comptava que l'atacant pogués arribar a ser útil, diumenge passat no només va ser titular sinó que va marcar el gol de la victòria contra el Recreativo.

“Era molt feliç perquè va suposar que guanyàvem una jornada més ara que l'equip està bé i competeix tan bé”, afirma el jugador japonès a través de la seva mà dreta al terreny de joc i fora, Ohira Makoto, membre del cos tècnic que li fa d'intèrpret.

Un inici dubitatiu

El canvi físic de Sotan Tanabe demostra que el jugador va arribar realment verd a la pretemporada del conjunt arlequinat. “Estic treballant molt físicament”, reconeix el jugador, a qui el club va posar des de l'inici un pla físic especial per guanyar massa muscular. De fet, al jugador se'l veu més explosiu en les seves accions i ara –cosa que abans no passava– és capaç de desenvolupar una de les seves millors característiques: el regateig, efectiu però limitat en repertori. “Estic molt millor que al principi, més adaptat”, diu Sotan, que somia triomfar a Europa: “He viscut el futbol d'aquí i m'agradaria molt jugar a Europa.”

De moment, la seva fita més pròxima és establir-se dins de l'onze de Miquel Olmo. El tècnic li ha trobat la posició ideal, com a segona punta, lluny de la banda com jugava al principi. “És capaç d'associar-se amb els companys i de mantenir la possessió”, diu el cos tècnic, que també valora la seva disposició a l'hora de treballar defensivament. Aquest, juntament amb el seu físic, era un dels reptes a millorar per a Tanabe, que s'ha convertit en una alternativa des de la banqueta que Miquel Olmo ha de tenir en compte.

Gordillo el vol

Una de les mesures de José Antonio Gordillo quan va arribar a la direcció esportiva del Sabadell va ser decidir si el japonès es quedava o si el canviaven per un altre jugador com ara Kawano o Mita. Finalment, l'exjugador del Betis va decidir quedar-se'l atès que el jugador ja ha passat un procés d'adaptació prou important perquè se'l tingui en compte.

És molt important per a mi fer un gol i continuar creixent. Sempre és essencial marcar per tenir confiança
Estic treballant molt físicament i molt millor que al principi, més adaptat
Sotan Tanabe
davanter del sabadell
Era molt feliç perquè va suposar que guanyàvem una jornada més ara que l'equip està bé i competeix tan bé

Un gol que Sotan necessitava

El seu entrenador al FC Tòquio, Ranko Popovic, va parlar aquesta setmana de com n'era de necessari per a Sotan fer un gol. “Els japonesos són molt orgullosos i et volen tornar tot allò que tu els dónes doblement per no decebre't”, va dir el tècnic en declaracions a La Xarxa.“Sotan necessitava aquest gol perquè estava patint i té moltes ganes de triomfar”, hi va afegir.

El davanter dóna la raó al seu exentrenador: “És molt important per a mi fer un gol i continuar creixent. Sempre és essencial marcar per tenir confiança”, va dir Sotan, que s'està adaptant a la cultura occidental: “Al cap i a la fi som aquí per jugar a futbol; per tant, el meu dia a dia no és tan diferent del que podia tenir allà.”

De tota manera, Sotan continua molt connectat a l'actualitat del Japó. Per les vacances de Nadal va ser al seu país i sempre que pot segueix els partits del seu equip, l'FC Tòquio: “Els miro internet i sóc un fan més animant-los.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)