Sabadell

El terreny de joc, del revés

Sabadell. Els arlequinats estan obligats a jugar amb dos dretans al lateral i a l'interior esquerre. Toni Lao va marcar en aquesta posició, però la Ponferradina va curtcircuitar l'atac

La profunditat per la banda esquerra és un dels grans mals del Sabadell. El conjunt de Miquel Olmo sovint ho contraresta amb intensitat i pilotes a l'espai, però aquestes gairebé se centren només en el flanc dret de l'atac. Sense esquerrans de garanties (Arteaga rendeix per sota de la resta, a Barral li busquen equip i Moha i Espasandín s'estan recuperant de la lesió), el cos tècnic ha d'optar per dretans que juguin a cama canviada. Un fet que els obliga a jugar encarats a la pròpia porteria, amb el terreny de joc, del revés.

“A l'equip no l'afecta tant, perquè busquem solucions per equilibrar el nostre atac, com ara ser ràpid en les transicions”, afirmava Miquel Olmo: “La presència de Collantes al terreny de joc ens ofereix moltes arribades, i això fa que no tinguem aquest equilibri que busquem en atac.” L'extrem andalús està sent el principal protagonista del joc d'atac en els últims partits. “Són opcions que tenim. Aquest sistema de vegades va bé i d'altres no tant, però l'equip està jugant bé”, explicava Collantes que enumerava les possibilitats que té l'equip: “Quan Longás juga a l'esquerra es nota que és més mig centre i va cap al mig, però també tenim Arteaga que dóna profunditat a la banda.”

Els rivals ho saben

En el darrer partit, contra la Ponferradina, el Sabadell va centrar el seu atac a la banda dreta amb constants superioritats numèriques de Collantes i Cristian, però en la segona, Claudio Barragán se'n va adonar i va tapar la circulació perquè els arlequinats no juguessin tan exageradament per aquella banda. “Hem tingut possibilitats en la segona part amb Collantes canviant de banda i després quan ha entrat Arteaga”, explicava Olmo després del partit. Hi van haver molts moments del partit en què el Sabadell es va encallar en atac.

Però a aquest dèficit d'esquerrans, el Sabadell també li sap treure el vessant positiu. Sense anar més lluny, contra la Ponferradina, Toni Lao –lateral esquerre permanent des de la lesió d'Espasandín– va marcar gràcies a una rosca amb la cama dreta. “És clar que aquest sistema té desavantatges, perquè no hi ha profunditat quan jugues a cama canviada, però avui [per diumenge] he marcat, i si és així, que continuïn els desavantatges”, assenyalava rient, el lateral dret, acostumat a aquesta posició: “En els últims anys he jugat força de lateral esquerre i aquesta temporada, diversos partits. S'ha de mirar les coses bones: quan dribles cap a dins tens més camp per tocar, per exemple.” Nauzet tampoc considera que això sigui tan greu: “No ens penalitza tant, perquè això crea molts dubtes al rival.”

Moha, la gran solució al problema

A tres dies del tancament del mercat d'hivern, el Sabadell no ha aconseguit moure fitxa encara. La més que probable rescissió de Ruper donarà l'alta a Carlos Clerc, però la impossibilitat de col·locar Barral en un altre equip limita el capítol de fitxatges amb la cessió procedent de l'Espanyol. La incorporació que, de ben segur, rebrà de més bon grat el Sabadell serà la de Moha, que, depenent de com es trobi en els entrenaments aquesta setmana, podria entrar en la convocatòria a Riazor. El valor de Moha, a banda del lideratge que aporta dins del camp, es multiplica per les mancances que té l'equip. El santboià és esquerrà i pot jugar d'interior i, fins i tot, de lateral. La seva polivalència dóna un plus a l'equip que no té des que es va lesionar en el minut 15 de la primera jornada de lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)