2a divisió A

I Óscar Rico, un que arriba

El Llagostera va obrir ahir la porta d'entrada de la primera plantilla i el primer jugador a arribar-hi és Óscar Rico, procedent del Jaén. Així doncs, el nom del jugador alacantí passarà a la història com el primer fitxatge del Llagostera com a club professional. Rico arriba a terres gironines per reforçar la banda esquerra de l'equip, ja que és un jugador que tant pot ocupar l'interior com l'extrem. “L'havíem seguit a la segona divisió B i creiem que ens pot donar molt a la banda esquerra. És un home capaç de desequilibrar i molt potent”, va analitzar el director esportiu, Oriol Alsina. Óscar Rico va debutar el curs passat a segona A després d'una llarga trajectòria per la categoria de bronze. De fet, el Llagostera s'hi va enfrontar fa dues temporades, quan el futbolista il·licità jugava amb l'Oriola. Rico, amb un llançament magistral de falta i amb una gran acció personal, va contribuir amb dos gols a la victòria de l'equip valencià per 1-3. A segona divisió B, Rico ha defensat la samarreta d'entitats històriques com ara el Cartagena, l'Alavés o la Cultural Leonesa. El bon rendiment va fer que el curs passat el Tenerife apostés per ell. En la primera volta amb l'equip canari no va tenir gaire continuïtat, i no va ser fins al mercat d'hivern, quan va fitxar pel Jaén, que va poder tornar a demostrar la seva qualitat. Ara afronta el repte de jugar amb un nouvingut en la categoria i també en el futbol professional. “Estic content d'haver fitxat pel Llagostera. Tenia altres ofertes, però aquest estiu tot el mercat està molt parat i em feia il·lusió afrontar un repte com el del Llagostera; ja tinc ganes de començar”, va dir el jugador en les primeres declaracions com a blaugrana.

Un any per convèncer

Amb 28 anys, Rico arriba per ser una peça important en l'equip. Jugador de banda esquerra, destaca per la seva potència i velocitat i també pel bon un contra un a l'hora d'afrontar un rival. “Jugo per l'esquerra i intento desequilibrar el rival sempre que puc. Amb les meves centrades i jugades intentaré ajudar els meus companys”, diu el futbolista. Óscar Rico ha fitxat per una temporada amb el conjunt gironí amb opció a una altra en funció dels partits jugats. El que sembla clar és que aquesta ha de ser la temporada de consolidació d'Óscar Rico en la categoria de plata del futbol estatal.

Pel que fa als objectius del curs, l'exjugador del Tenerife i el Jaén té clar que arriba a un equip debutant i, sense renunciar a ser ambiciós, creu que seria important lligar la permanència com més aviat millor. “L'objectiu ha de ser la salvació. Després tot el que vingui serà positiu”, explica Rico, que ha viscut en primera persona com de complicada és la segona A. En el moment en què va arribar a Andalusia, l'equip estava en una zona còmoda, però la falta de victòries en la segona volta els va condemnar al descens.

Tres dies

El Llagostera és a només tres dies d'iniciar la temporada amb les revisions mèdiques i de fer els primers entrenaments del curs. Ara mateix, la plantilla no té prou efectius, però l'àrea tècnica explica que hi ha molts jugadors lligats i només en espera de serrells perquè es pugui anunciar la seva contractació. Per posicions, la de davanter centre i la porteria són les que estan menys cobertes.

Jugo a la banda esquerra i intento desequilibrar i centrar per així ajudar l'equip
Óscar Rico
jugador del llagostera
Óscar Rico Lomas
Elx, 05-12-1985 (28 anys) Interior esquerre
Alçada:
1,77 m
Pes:
74 kg
TRAJECTÒRIA
05/06
Almansa (2a B)
32 p. 9.g.
06/07
Llevant B (2a B)
11 p.
06/07
Cartagena (2a B)
9 p.
07/08
Llorca (2a B)
18 p., 2 g.
08/09
C. Leonesa (2a B)
35 p., 3 g.
09/10
Alavés (2a B)
33 p., 4g.
10/11
Alavés (2a B)
29 p., 1 g.
11/12
Oriola (2a B)
35 p., 7 g.
12/13
Cartagena (2a B)
34 p., 4 g.
13/14
Tenerife (2a A)
9 p.
13/14
Jaén (2a A)
19 p., 2 g.
14/15
Llagostera (2a A)
28
partits en la 2a divisió A en dues temporades
8
temporades a un nivell molt alt en la 2a divisió B

EL CONTRACTE

Tenia altres ofertes, però el repte del Llagostera em feia molta il·lusió. Ja tinc ganes de començar a jugar i competir
1
any
amb possibilitat de renovar per un més en funció dels partits jugats.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)