2a divisió A

El retorn de Ramalho, una alegria per a la defensa

Girona. El de Barakaldo jugarà una temporada més a Montilivi com a cedit per l'Athletic. Ramalho i Carles Mas són a hores d'ara els únics centrals de què disposa Pablo Machín per al primer equip

Bones notícies per al Girona, que ahir va anunciar que Jonás Ramalho jugarà una temporada més a Montilivi com a cedit per l'Athletic de Bilbao. El jugador, de 21 anys, va començar aquesta setmana la pretemporada amb els lleons, però, tal com li va passar la temporada passada, Ramalho no té cabuda en el conjunt que dirigeix Ernesto Valverde, que ha decidit tornar-lo a cedir abans de desprendre-se'n definitivament. A l'entitat bilbaïna van quedar molt satisfets del protagonisme que va tenir el futbolista de Barakaldo la temporada passada en el Girona, sobretot arran de l'arribada de Pablo Machín a la banqueta, que el va fer fix dins del seu esquema amb tres centrals. En tot el curs, Ramalho, que també va jugar de lateral, va sumar 1.926 minuts repartits en 25 partits de lliga, i va jugar sencers els tretze duels en què el tècnic de Sòria va dirigir l'equip gironí.

“Estem molt contents d'haver renovat la cessió d'en Jonás un any més, era una de les nostres prioritats per reforçar la defensa, però no ens aturarem aquí”, va afirmar Quique Cárcel, director esportiu del Girona, que va destacar la polivalència del jugador basc: “Tant pot jugar de central com de lateral, ens donarà molt, i en Pablo Machín hi té molta confiança.”

Aire a la rereguarda

El retorn de Ramalho és, sens dubte, una gran notícia per al Girona, que ara com ara només disposa de tretze jugadors per al primer equip. Abans de l'arribada del jugador de l'Athletic, en la posició de central del conjunt gironí només hi quedava Carles Mas, que encara no sap si continuarà. I és que en la temporada passada el jove defensa banyolí va anar de més a menys i va perdre tot el protagonisme, fins al punt que va acabar reforçant el filial. “Carles Mas té contracte amb el primer equip i començarà la pretemporada, com tota la resta. Després ja es veurà què passa”, va comentar Quique Cárcel.

Pel que fa a la posició de lateral, el Girona, que dilluns començarà la pretemporada, només té en nòmina dos esquerrans, que són David Garcia, a qui s'ha plantejat una rebaixa de sou per poder continuar, i David Juncà, que tot i la seva enorme projecció podria deixar l'equip si arribés una bona oferta que permetés al Girona tenir més marge a l'hora de fitxar. A la banda dreta, en canvi, el Girona només hi té Juanlu Hens, que no és un lateral pur, i a qui el club també ha proposat una reducció salarial per continuar. Costarà molt de cobrir la baixa d'Ivan López, que té tots els números per quedar-se a la primera plantilla del Llevant (primera divisió) després de jugar el curs passat com a cedit al Girona, en el qual va tenir un paper molt destacat.

LES REACCIONS

Estem molt contents d'haver renovat la cessió d'en Jonás un any més, era una de les nostres prioritats per reforçar la defensa

MOLTA COMPETÈNCIA

Ramalho havia començat aquesta setmana la pretemporada amb els ‘lleons', on no té cabuda
És un jugador molt polivalent, que tant pot jugar de central com de lateral, ens donarà molt. En Pablo Machín hi té molta confiança
Carles Mas començarà la pretemporada com tots i després ja es veurà què passa
Quique Cárcel
director esportiu del girona

Richy Álvarez, molt a prop

Després de Ramalho, el següent jugador a renovar amb el Girona podria ser Richy Álvarez, que en els últims dies ha acostat notablement les posicions amb el club de Montilivi. Així ho explica el seu representant, Rafael Rodríguez, que destaca que per Richy el Girona sempre ha estat la primera opció. “Fa temps que negociem, i sembla que cada vegada estem més a prop. Ell està molt a gust al Girona, i el gran interès que té en ell Machín, i també el director esportiu, hi ajuda”, diu Rodríguez, que no amaga que Richy ha rebut moltes ofertes aquest estiu: “En té de segona A, de Mèxic, de Grècia i de Xipre.” Pel que fa a les renovacions de Chus Herrero i Eloi, sembla que estan més encallades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)