2a divisió A

Aposta i experiència

L'extrem Robert Simón arriba procedent del Saragossa B i amb només 21 anys debutarà a la 2a divisió A

Ruymán té el repte d'aportar experiència a la zona defensiva llagosterenca

El Llagostera va anunciar ahir el segon i el tercer fitxatges per afrontar el repte de la 2a divisió A després de l'arribada d'Òscar Rico, dijous. En aquesta ocasió, els futbolistes que aterren en el nou inquilí del Nou Municipal de Palamós són el badaloní Robert Simón i el canari Ruymán Hernández. Aquestes incorporacions representen dos perfils de jugadors ben diferents, però tots dos esperen ajudar el Llagostera a consolidar-se en la categoria de plata del futbol estatal. Ruymán representa l'experiència per a un club debutant en la 2a A, mentre que Robert Simón és una aposta de futur que intentarà seguir el camí d'homes com ara Eloi o Álex Moreno, que a Llagostera van evolucionar molt i que s'han consolidat en el món professional del futbol.

Galons per a la defensa

Ruymán Hernández sap de què va la 2a divisió A i ho demostra amb gairebé un centenar d'enfrontaments en aquesta categoria. Precisament aquesta experiència és el que se li demanarà que aporti en la seva etapa en el Llagostera: “És un professional. Fa moltes temporades que juga a la 2a A i ens pot ajudar molt. Sap amb què ens trobarem i pot aconsellar i ajudar la resta de companys”, analitza el director esportiu, Oriol Alsina.

Ruymán, format a les categories inferiors del Las Palmas, és un central que també pot ocupar el lateral esquerre i fins i tot el mig defensiu. Precisament, aquesta polivalència és un dels trets que ha cridat l'atenció de l'àrea esportiva llagosterenca: “No es limita a una posició, sinó a dues i fins i tot tres. És polivalent i això és clau”, destaca Alsina. El canari, que es va consolidar a la 2a A amb el Las Palmas i que ha passat per grans equips com ara el Racing (2012/13) i el Recreativo (2012/13 i 2013/14), fitxa per dues temporades.

La perla de Badalona

La tercera incorporació llagosterenca ha demostrat fins ara ser un alumne avantatjat en això del futbol. El nom de Robert Simón ja fa algunes temporades que sona a la 2a divisió B tot i tenir només 21 anys. Format al Badalona, com a juvenil de segon any va debutar en el primer equip escapulat amb Manolo Màrquez (2011/12) i en el curs 2012/13, encara en edat de futbol formatiu, es va convertir en una peça fonamental dels badalonins en la categoria de bronze: “El coneixem de la seva etapa en el Badalona i tenim clar que és un jugador de futur, però que ens pot donar un gran rendiment immediat”, diu Alsina. Les seves actuacions van despertar l'interès del Saragossa, en el qual aquest curs ha aconseguit l'ascens a la 2a B en el filial dels aragonesos.

Robert ha rebutjat una oferta de renovació del Saragossa i també altres propostes de filials d'equips professionals per pujar al tren del Llagostera cap a la 2a A: “Quan em va arribar la proposta no m'ho vaig pensar gens. Agraeixo la confiança que han dipositat en mi. Serà un any per aprendre i per aprofitar al màxim les oportunitats que em donin”, diu el jugador de Badalona, que al terreny de joc pot ocupar tant la posició d'extrem com la d'interior dret: “Sóc ràpid i amb arribada. Intento assistir els meus companys i en els últims cursos també he vist porteria amb facilitat”, explica Robert Simón, que ha firmat per tres temporades amb el Llagostera.

En volen més

L'àrea esportiva del Llagostera no descansarà gaire aquest cap de setmana, ja que la voluntat és que algun jugador més s'incorpori a l'equip per així poder ser amb la resta de companys en les revisions mèdiques previstes per aquest dilluns: “Estem en negociacions amb diversos jugadors, però és difícil perquè no som els únics interessats, hi ha molts clubs que volen els mateixos jugadors que nosaltres. Fins que no ho tinguem tot tancat i firmat no podem dir ni assegurar res”, va indicar Oriol Alsina. El director esportiu llagosterenc comenta que entre avui i demà podria arribar el cinquè reforç, i aquest té moltes possibilitats de ser un atacant. Com ja s'apunta des de fa dies, el lleidatà Jesús Imaz o el reusenc David Querol tenen moltes possibilitats de vestir la samarreta del Llagostera el curs vinent.

En el cas de Querol, dijous ja es va anunciar des de Tarragona que el futbolista no continuarà a les ordres de Vicente Moreno, un senyal inequívoc que Querol ja s'ha buscat la vida lluny del Nou Estadi tarragoní.

Pel que fa a Jesús Imaz, l'atacant de la Terra Ferma va confirmar que té diverses ofertes de la 2a divisió A sobre la taula, entre aquestes una del Llagostera i una altra del Girona. El que sembla clar és que el davanter farà el salt de categoria i caldrà veure si ho fa a Montilivi, al costat del seu company Jaime Mata, o si escull el projecte dels llagosterencs, en què ara mateix no hi ha un davanter pur a la plantilla.

Santi Castillejo té ara mateix 13 futbolistes a l'equip, però el més segur és que en el moment de començar els entrenaments –dimecres que ve– la xifra, entre renovacions i fitxatges que arribaran, sigui més alta.

A LLARG TERMINI

Robert Simón
Badalona, 22-15-1993 (21 anys) Extrem i mig ofensiu
Alçada:
1,75 m
Pes:
69 kg
TRAJECTÒRIA
Categories de formació:
Badalona
11/12
Badalona (2a B)
10 p. 1 g.
12/13
Badalona (2a B)
36 p. 8 g.
13/14
Saragossa B (3a)
32 p., 11 g.
14/15
Llagostera (2a A)
3
temporades com a amateur, després de sortir del juvenil del Badalona
46
partits en la 2a divisió B amb tot just 21 anys
20
gols en la lliga en les últimes tres temporades
1
ascens a la 2a divisió B, aquest curs amb el Saragossa B
1
gol contra el Llagostera en la lliga en la temporada 2012/13
Ruymán
Las Palmas, 15-10-1986 (27 anys) Central o lateral
Alçada:
1,83 m
Pes:
79 kg
TRAJECTÒRIA
Categories de formació:
Las Palmas
04/05
Las Palmas (2a B)
1 p.
05/07
San Isidro (2a B i 3a)
27 p.
07/08
Sta. Brígida (2a B)
18 p., 2 g.
08/09
Las Palmas (2a A)
2p.
08/09
Las Palmas (2a B)
28 p.
09/10
Vecindario (2a B)
33 p.
10/12
Las Palmas (2a A)
59 p. 3 g.
12/13
Racing (2a A)
5 p.
12/14
Recreativo (2a A)
31 p. 2 g.
14/15
Llagostera (2a A)
97
partits en la 2a A amb el Las Palmas, el Racing i el Recreativo
10
temporades competint en la 2a B i a la 2a A
El jove Robert Simón ha firmat per tres cursos amb l'objectiu de créixer al club

SOLIDESA CANÀRIA

Ruymán suma 97 partits en la 2a divisió A, té 27 anys i pot ser central o lateral

TRES REFORÇOS

Robert i Ruymán s'afegeixen a Òscar Rico i ja són tres els fitxatges del Llagostera

EN NEGOCIACIÓ

Entre avui i demà es poden tancar més fitxatges: Jesús Imaz i Querol són a prop

LA XIFRA

13
jugadors
ja té el Llagostera 2014/15. Deu renovacions i tres fitxatges.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)