2a divisió A

Tret de sortida professional

El Llagostera treballa des d'ahir per preparar el debut en la categoria de plata del futbol estatal

El tècnic Santi Castillejo es mostra satisfet amb el que té, però espera més reforços

El camp del Palafrugell va ser el marc ahir del primer entrenament del curs del Llagostera, una sessió que va significar l'arrencada del nou club professional de la demarcació de Girona. Santi Castillejo va tenir el primer contacte amb els seus nous jugadors i també amb la resta d'integrants del cos tècnic. A les graderies, també hi van ser presents els dos secretaris tècnics –Gerard Escoda i Òscar Álvarez–, així com el director esportiu, Oriol Alsina. De fet, Alsina, va ser el primer de dirigir-se a tota la plantilla, just abans que els futbolistes –del primer equip només hi faltaven Enric Pi i Moragón, de viatge de noces, i l'últim fitxatge, René– comencessin a córrer.

Satisfacció per la feina

Santi Castillejo també va fer la primera intervenció de la temporada davant dels mitjans de comunicació . Des de la seva presentació –el 27 de juny– no han passat ni tres setmanes, però l'activitat en el club que ell dirigirà des de la banqueta ha estat frenètica a tots els nivells: “És cert que han passat moltes coses. Primer semblava que jugaríem a Girona, finalment serà a Palamós i els entrenaments els haurem de fer a Palafrugell. No és fàcil fer tants canvis en tan poc temps i que al final el resultat sigui tan bo. El club, crec que s'ha mogut molt bé i això diu molt d'ells”, va destacar el nou tècnic blaugrana.

Sobre el fet de jugar a Palamós i entrenar-se a Palafrugell –sembla clar que gran part de les sessions preparatòries es faran al Josep Pla i Arbonès–, Castillejo no hi veu cap tipus d'inconvenient: “Els dos camps estan en magnífiques condicions. A més, el fet de venir cap aquí ens dóna independència respecte a Girona i podem aconseguir fer afició en aquest territori.”

En l'inici del primer entrenament ja va quedar ben clar que en aquests primers dies als jugadors els tocarà suar la cansalada, i és que així ho va explicar el tècnic: “La primera setmana serà tot físic; en la segona es farà l'estada a Puigcerdà, on ja tocarem més pilota, i en la tercera ja farem sessions més agradables per als jugadors”, va desgranar Castillejo, que també va indicar que el fet de marxar uns dies a la Cerdanya ha estat una proposta seva: “M'agrada conviure amb els futbolistes. Allà els faré treballar de valent. A més, anirà bé per cohesionar el grup.” Més enllà de l'acoblament de tots els jugadors, també han arribat cares noves al cos tècnic, i Castillejo té un segon entrenador que coneix molt bé la casa –Xevi Coll– i que d'ara en endavant haurà de ser la seva mà dreta: “És com un germà, ja. El coneixia, i durant aquestes primeres setmanes hem estat molt en contacte.”

Tancar la plantilla

El nou entrenador llagosterenc va valorar positivament els fitxatges que s'han fet i va analitzar el que té a la plantilla: “S'ha renovat la base de l'equip que va aconseguir l'ascens perquè crèiem que mantenir l'esquelet era clau. En segon lloc, s'han incorporat jugadors de la 2a divisió B que ja coneixíem i que veiem que els pot haver arribat el moment de fer el salt a la 2a divisió A. Per últim, també s'han de fer sis o set fitxatges de jugadors consolidats a la 2a A que ens donin la consistència i experiència necessàries per competir en una lliga tan complicada.”

Després d'haver fet vuit fitxatges –Rubén Carreras i Joan Pons estan a prova–, el Llagostera encara té deures pendents en el mercat. La prioritat són un lateral esquerre i un migcampista de perfil creatiu. Sense tanta pressa, el Llagostera també està atent per poder incorporar un jugador de banda dreta i a un punta.

Castillejo és conscient de les dificultats que té un club debutant per convèncer jugadors contrastats a la categoria, però també apunta que la porta ja s'ha obert: “Els primers fitxatges sempre ajuden que altres jugadors coneguin el projecte i hi confiïn. Això nosaltres ja ho hem aconseguit i ara treballem perquè n'arribin més”, va destacar el tècnic, que també debutarà a les banquetes de la 2a A.

El Llagostera ja treballa com un equip professional –amb les pilotes de la LFP incloses– i les sessions preparatòries es repetiran demà a la tarda, ja que al matí hi haurà proves mèdiques, i fins diumenge, quan tots els integrants de la primera plantilla es desplaçaran a la Cerdanya per continuar treballant.

GAIREBÉ TOTS

Vint-i-quatre jugadors van prendre part en la primera sessió a Palafrugell

REACCIÓ RÀPIDA

“No és fàcil trobar un camp per jugar i un altre per entrenar-se, i ho hem fet”

EL QUE FALTA

La prioritat és incorporar un lateral esquerre i un migcampista de perfil creatiu

CARES NOVES

Més enllà dels set fitxatges, també es van estrenar els nous membres del cos tècnic

Palafrugell, centre d'operacions

L'activitat al Josep Pla i Arbonès va ser frenètica ahir a la tarda. El Llagostera va arribar a un acord per entrenar-se a les instal·lacions del camp municipal de Palafrugell, però sembla clar que la vinculació amb la població del Baix Empordà serà molt més estreta del que es pensava en un inici. Ahir, per exemple, ja es va adaptar una de les sales que hi ha a la tribuna principal de l'estadi com a sala de premsa i el Llagostera va comunicar que les rodes de premsa prèvies als partits –la LFP obliga a comparèixer davant dels mitjans abans de cada enfrontament– es faran a la zona de premsa que es determini dins del camp del Palafrugell. També es va poder comprovar la relació del Llagostera amb els encarregats del camp, que uns minuts abans d'iniciar l'entrenament van regar la gespa al gust del club llagosterenc. La proximitat amb la piscina municipal també va fer que diversos curiosos s'acostessin al terreny de joc per veure entrenar-se el nou inquilí del camp de futbol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)