2a divisió A

Un lateral jove i consolidat

Llagostera. El conjunt llagosterenc fitxa José Antonio Ríos, del Mirandés. El sevillà, que pot jugar tant de lateral com d'interior esquerre, ha disputat 58 partits a 2a A amb només 24 anys

El reforç per al lateral esquerre ja s'ha aconseguit. Poques hores després que el tècnic, Santi Castillejo, anunciés que el jugador per a aquesta posició ja estava decidit i gairebé tancat, el club llagosterenc va fer oficial que José Antonio Ríos era nou futbolista del Llagostera. El nou integrant de l'equip blaugrana té 24 anys, però malgrat la seva joventut coneix molt bé la categoria de plata, ja que hi ha disputat 58 partits de lliga en quatre temporades. Després de formar-se al futbol de base del Sevilla, amb el qual va debutar a la 2a A en el seu filial el curs 2008/09, el lateral andalús ha passat pel planter del Madrid. A Valdebebas, Ríos no va aconseguir consolidar-se en el filial blanc i va ser traspassat al Mirandés l'estiu passat. A Anduva, el nou jugador del Llagostera sí que va mostrar bones maneres al carril esquerre, i va disputar 31 partits: “És jove però també té experiència. S'ha decidit per la proposta del Llagostera, on ha de ser una peça important. És un lateral que defensa de manera correcta però que també s'incorpora amb perill a l'atac. Fitxa per dues temporades”, explica el director esportiu, Oriol Alsina. Ríos també ha estat internacional per Espanya en categories inferiors i fins a la sub-19.

Ríos reforça una de les posicions que el campió de la 2a divisió B ha tingut més problemes per cobrir en els últims cursos. Tot i no ser un lateral esquerre natural, Enric Pi s'ha convertit en l'home fort en aquesta zona. Ara, el Llagostera ja disposa de tres futbolistes per a aquesta posició: el mateix Pi, Ríos i també Rutman, que es pot reconvertir en cas que sigui necessari. “Tenim tres perfils ben diferents. Ríos, que és un lateral esquerre pur, Enric Pi, amb molta força i que et dóna profunditat, i també Ruyman. En funció del rival i del que vulgui l'entrenador, es pot escollir”, diu Oriol Alsina.

Projecte de futur

Alsina té clar quin perfil de futbolista vol per aportar experiència i galons a la 2a divisió A: “Ens agraden els jugadors com ara Ríos, que han jugat força a la 2a divisió A, però que amb 24 anys encara tenen molt recorregut per davant. Un de més veterà també et donarà un rendiment immediat, però no tindrà tantes ganes de créixer”, va indicar Alsina. Així doncs, el que sembla clar és que a l'equip llagosterenc no hi arribaran futbolistes amb una llarga trajectòria a la categoria però que corren el perill d'estar de tornada i als quals pot faltar motivació.

La mitjana d'edat dels nou fitxatges que s'han fet fins ara és de 25 anys, i no n'hi ha cap que superi els 30. El porter René és la incorporació de més edat, ja que l'andalús farà 31 anys el 15 de desembre. A l'altre cantó de la balança trobem Robert Simón. El de Badalona és el fitxatge més jove del Llagostera aquest curs. Amb 25 o menys anys hi trobem fins a sis futbolistes que han aterrat aquest estiu. Si l'aposta surt bé, el Llagostera pot tenir jugadors per força temps o un bon actiu econòmic.

José Antonio Ríos Reina
Sevilla,10-05-90 (24 anys) Lateral esquerre
Alçada:
1'80 m
Pes:
74 kg
TRAJECTÒRIA
08/09
Sevilla Atlético (2a A)
17
09/10
Sevilla Atlético (2a B)
19
10/11
Sevilla Atlético (2a B)
22
11/12
Madrid Castilla ((2a A)
8
12/13
Madrid Castilla (2a A)
2
13/14
Mirandés (2a A)
31
Moragón
porter
René
porter
Nico Ratti
porter
Aimar
lateral dret/esq.
Enric Pi
lateral/interior esq.
Vallho
central
Masó
lateral dret/esq. i mig
Ruyman
central i lateral esq.
Alcalá
central
Ríos
lateral/interior esq.
Tito
mig i central
Tarradellas
interior
Pitu
mig i mitjapunta
Barnils
mig i central
Jordi López
mig
O. Rico
interior
Gila
interior i mitjapunta
Nuha
Davanter centre
Simón
interior i mitjapunta
Querol
tots els llocs d'atac
Imaz
Davanter, segon punta
Sergio León
Davanter centre

“Per les peces que falten no hi ha pressa. Les volem encertar”

Encara no fa un mes que el Llagostera va aconseguir l'ascens a la 2a divisió A, però en aquestes quatre setmanes la direcció esportiva s'ha mogut molt de pressa pel que fa al mercat de fitxatges, i entre renovacions i incorporacions ja disposa de 22 futbolistes del primer equip més tres que estan a prova. De fet, amb nou fitxatges realitzats, el Llagostera és l'equip que fins ara n'ha fet més de la categoria de plata, amb nou, juntament amb l'Alavés i l'Alcorcón, que igualen la xifra. Amb l'esquelet ben definit, ara al Llagostera li falten quatre peces per tancar la plantilla, que ha d'aconseguir ser competitiva en la 2a A en l'any del seu debut: “Ens falta un central, un migcampista de perfil creatiu, un jugador de banda ofensiu i un punta. No ens corre pressa, però és el que busquem”, va explicar Alsina. En aquestes últimes incorporacions l'àrea esportiva vol afinar molt en la seva aposta, i l'objectiu, a diferència d'apostes que s'han fet per homes com ara Imaz o León, és aconseguir futbolistes que coneguin la 2a divisió A: “Ara mateix no tenim res a prop, però no ens preocupa. Hem fet molta feina i ara ens ho podem prendre amb una mica més de calma”, va explicar Alsina, conscient que la competició no comença fins al 23 d'agost i el mercat de fitxatges no es tancarà fins al 31 del mateix mes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)