2a divisió A

Un club en línia contínua

El Llagostera ha confiat en la base del grup anterior cada cop que ha aconseguit un ascens

Dels 13 jugadors que es mantenen en l'equip, nou seran debutants en el món professional

El tècnic Castillejo tenia clar que era clau renovar la base de l'equip

El salt que afronta el Llagostera és molt gran a tots els nivells però, per fer-lo, el conjunt blaugrana ha decidit confiar en gran part de la plantilla que els ha portat fins a l'èxit de l'ascens a la 2a divisió A. El fet de mantenir un gran gruix dels jugadors que aconsegueixen pujar de categoria no és nou a Llagostera. En els últims ascensos –s'ha analitzat des del pas de regional preferent fins a 2a divisió A– Oriol Alsina i l'àrea esportiva del club sempre han preferit no fer invents amb desenes de fitxatges i intentar que el nucli de l'equip es mantingués. L'estratègia, segurament, respon a la voluntat de mantenir un fil conductor, un esquelet de jugadors que s'entenen tant a dins com a fora del terreny de joc i al qual es van afegint i adaptant nous futbolistes que arriben per aportar més qualitat i experiència en la nova categoria.

Repunt de renovacions

Les renovacions a Llagostera després d'un ascens s'havien mantingut molt elevades fins a la 2a divisió B, ja que la xifra més baixa va ser precisament en el moment de fer el pas a la categoria de bronze, amb un total de nou. La tendència, però, era anar a la baixa en funció que la categoria que s'assolia era més elevada. En el moment de fer el pas de regional preferent a la primera catalana, els integrants que es van mantenir en la plantilla van ser un total de 16, en un equip que a pocs dies de començar la temporada comptava amb vint-i-dos efectius. En el moment de fer el pas cap a la tercera divisió, els futbolistes que van aconseguir quedar-se al club blaugrana van ser deu, mentre que la xifra de fitxatges va augmentar fins als dotze. En l'últim salt abans de l'actual, el que va portar l'equip a la 2a B, hi va haver nou renovacions. El fet d'aterrar en una categoria semiprofessional va obligar a realitzar fins a dotze reforços.

Ara, en el moment de pujar fins a la segona categoria del futbol estatal, el Llagostera ha decidit mantenir la filosofia de continuïtat i fins avui ja ha renovat onze jugadors com a membres de ple dret del primer equip, i ha confirmat que dos futbolistes joves, com són el davanter Nuha i el porter Nico Ratti, com a mínim, faran la pretemporada amb els llagosterencs.

Homes de confiança

En els canvis de categories i en l'evolució del Llagostera en els últims anys sempre s'hi poden detectar uns jugadors que han estat els líders i cohesionadors del grup, i els quals han anat renovant tant per la seva qualitat futbolística com pel compromís amb el club. En les etapes de regional, primera catalana i tercera divisió, hi destaca David Costa. El davanter palamosí va aterrar a la preferent i va aconseguir anar renovant amb el Llagostera fins a la 2a divisió B, on va jugar alguns partits durant el curs 2011/12. Costa, de fet, encara forma part del filial, en el qual continua marcant gols i desenvolupant el paper de líder dins del vestidor.

En la mateixa tasca es poden identificar noms com ara els de Xavier Masferrer –va arribar a primera catalana i després de tres temporades va deixar l'equip després de l'ascens a la 2a B– Acín –va jugar cinc temporades al club i va pujar a preferent, primera catalana i tercera divisió– entre tants altres.

Entre les tretze renovacions d'aquesta temporada també hi ha futbolistes que en el seu moment, quan el Llagostera era un nouvingut a la 2a divisió B, hi van apostar i s'han convertit en l'ànima de l'equip. Més enllà d'Òscar Álvarez, que ha passat a l'àrea tècnica, futbolistes com per exemple Tarradellas, Tito o Enric Pi estan a punt de començar la seva quarta temporada defensant la samarreta del Llagostera. Ells han estat el pal de paller d'una plantilla a la qual s'han adaptat a la perfecció tots els futbolistes que han passat pel club llagosterenc en les tres últimes temporades.

Ara, en el moment de fer el pas cap a la 2a divisió A, la seva funció tornarà a ser la mateixa: treballar com fins ara per aportar un bon rendiment i ser els que aconsegueixin adaptar els nouvinguts en un grup que fins ara ha funcionat a la perfecció.

A la banqueta, també

Si la línia de continuïtat amb retocs precisos ha estat una constant, en l'àrea tècnica també s'ha aplicat la mateixa manera de funcionar. Com és obvi, el pal de paller d'aquest projecte és Oriol Alsina, que amb els anys s'ha volgut envoltar d'homes de la seva confiança per anar fent passos endavant. La seva mà dreta ha estat Lluís Carrillo, amb qui també compta aquest curs tot i la reubicació del de Tossa, que deixa el rol d'entrenador per centrar-se en l'anàlisi i el coneixement dels rivals.

De fet, aquesta temporada el cos tècnic pràcticament es manté intacte, ja que continuen tots els integrants excepte l'entrenador de porters Joan Miquel Salavedra.

Per disposar d'un cos tècnic apte per realitzar totes les tasques que requereix competir en el futbol professional, el Llagostera ha ampliat i reforçat l'organigrama: Gerard Escoda, procedent de la secretaria tècnica del Girona, s'ha unit a Òscar Álvarez per dirigir l'àrea esportiva i part del futbol de base. També han arribat homes com l'exporter del Barça i del Girona Albert Jorquera o preparadors físics i auxiliars de la confiança del tècnic Santi Castillejo. A la banqueta, també s'hi manté una peça clau de l'èxit del Llagostera en els últims anys, com és Xevi Coll.

UNA CONSTANT

És un fet habitual a Llagostera que després d'un ascens es renovi el gros de l'equip

LA FÓRMULA

Alsina sol renovar la base de l'equip i incorpora sis o set jugadors de la nova categoria

APOSTA I PREMI

Tot i el problema econòmic de fer fitxa professional, s'han renovat fins a 14 jugadors

CANVI DE ROL

Òscar Álvarez continuarà vinculat al club des de la tasca de secretari tècnic

MÉS ENLLÀ DEL JOC

Els noms de Costa, Masferrer, Acín o ara Vallho i Aimar són per al club molt més que jugadors

DE CONFIANÇA

El cos tècnic es manté igual, i hi arriben noms com ara els de Castillejo o Jorquera

DE SORTIDA

Deu jugadors i el tècnic de porters Joan Miquel Salavedra han sortit del club
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)