2a divisió A

Un camí traçat i ple d'obstacles

Els partits en què el Girona jugui com a local, el Llagostera ho farà com a visitant

El 2015 començarà amb un duel gironí, que es disputarà al Nou Municipal de Palamós

El Girona i el Llagostera van conèixer ahir a la tarda el calendari de lliga 2014/15. Els dos conjunts alternaran els seus partits a casa i a fora gràcies al fet que la lliga ha mantingut la petició inicial dels llagosterencs de no coincidir amb els blanc-i-vermells.

En una categoria competitiva com la segona divisió A, cap dels rivals és fàcil i segur que els dos representants gironins a la divisió de plata s'hauran adonat, si no ho havien fet abans, de la magnitud de la dificultat que tindran en cadascuna de les jornades que hauran d'afrontar per aconseguir l'objectiu comú marcat en l'inici del curs: la permanència a la categoria.

El Girona tindrà un inici amb un cert paral·lelisme que el de la passada temporada. Els jugadors dirigits per Pablo Machín començaran la lliga a casa, contra el Racing de Santander, un conjunt nouvingut com l'Alavés, el primer rival de la passada lliga. Els blanc-i-vermells visitaran l'Alcorcón, en la segona jornada i, tot seguit, rebran la visita del Tenerife. Sense deixar de banda la premissa sobre la complexitat de la categoria, els gironins tenen al davant la possibilitat de sumar uns punts valuosos en aquestes tres primeres jornades abans de visitar l'Sporting de Gijón (jornada 5) i rebre la visita del Betis (6), dos dels favorits a l'ascens a primera.

El Llagostera iniciarà la seva aventura a la segona A al camp de Las Palmas. Els insulars, que es van quedar a les portes de l'ascens a primera, seran el primer rival dels llagosterencs, que s'estrenaran al Nou Municipal de Palamós en la segona jornada contra el Leganés, un altre dels nouvinguts a la categoria i, juntament amb el Llagostera, l'altre club de la categoria que té com a màxim mandatari una dona. Les tres jornades següents, els llagosterencs enfilaran un camí que farà pujada amb la visita de l'Osasuna (jornada 4), el desplaçament al Miniestadi contra el Barça B (5) i el duel contra el Saragossa, a Palamós (6).

Any nou, duel gironí

La lliga només s'aturarà el cap de setmana del 27 i 28 de desembre, el típic parèntesi nadalenc. Serà just després d'aquest, el cap de setmana del 3 i 4 de gener en què el Llagostera rebrà la visita del Girona al Nou Municipal de Palamós. El duel, emmarcat en la dinovena jornada de lliga serà el primer enfrontament entre els dos conjunts en la lliga, un partit carregat de morbositat després dels esdeveniments que s'han viscut.

La resta de caps de setmana, fins al 7 de juny, dia que acaba el campionat, no tindran aturador i, a més, s'hi haurà de sumar una jornada entre setmana en la recta final, entre els caps de setmana del 16-17 i 23-24 de maig. I és que, precisament en aquest tram decisiu es jugarà la tornada entre el Girona i el Llagostera a l'estadi de Montilivi. El duel gironí tindrà una dosi considerable de dramatisme si els dos conjunts encara han de tancar els seus objectius o lluiten per cotes elevades, ja que es veuran les cares en la jornada 40, quan només en faltin dues pel final de la lliga.

Els altres duels entre els representants gironins i la resta dels conjunts catalans seran gairebé tots a l'inici de la competició. El Llagostera visitarà el Barça B en la cinquena jornada i rebrà el Sabadell en la vuitena, mentre que el Girona visitarà el conjunt arlequinat en la novena jornada i rebrà el filial blaugrana en la setzena.

Antagonismes

Pel que fa als duels dels dos representants gironins contra els rivals de més entitat de la categoria, el Girona haurà de visitar en la primera volta els camps de l'Sporting (jornada 4), el Valladolid (11), l'Osasuna (15) i el Saragossa (17), tot el contrari que el Llagostera, que primer rebrà al Nou Municipal de Palamós els favorits: l'Osasuna (jornada 4), el Saragossa (6), el Mallorca (9) i el Betis (15).

EL 1R DUEL GIRONÍ

El partit d'anada es jugarà després de l'aturada nadalenca, el 4 de gener, a Palamós

JORNADA 40

El Girona rebrà el Llagostera en una antepenúltima jornada que es preveu frenètica

1A VOLTA DIFÍCIL

El Girona haurà de visitar l'Sporting (j.4), el Valladolid (11), l'Osasuna (15) i el Saragossa (17)

ELS GRANS D'ENTRADA

El Llagostera rebrà l'Osasuna (4), el Saragossa (6), el Mallorca (9) i el Betis (15) ben aviat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)