2a divisió A

Força més marge

El Girona, que l'any passat va tenir una pretemporada curta després del ‘play-off', treballa ara amb més calma

“Havent pogut desconnectar i descansar, veus que els jugadors han vingut millor físicament i mentalment”, explica el preparador físic, Jordi Balcells

Vuit entrenaments i dos partits formen el programa de treball que el cos tècnic del Girona ha preparat aquesta setmana per als jugadors, que no tindran descans fins diumenge. És pretemporada, i toca tolerar i assumir força més treball que durant la fase de competició. El Girona, com molts equips de segona A, ha planificat una pretemporada de més de cinc setmanes –s'hi va posar el dimecres 16 de juliol a la tarda–, força més habitual del que va viure l'any passat. “Aquella pretemporada va estar condicionada perquè vam acabar més tard, i els jugadors van tenir només tres setmanes de descans. Aquesta n'han tingut cinc. A més, la lliga va començar un cap de setmana abans, amb la qual cosa la pretemporada va ser de quatre setmanes justes”, recorda Jordi Balcells. De fet, el preparador físic admet que, fa un any, van haver d'allargar treballs més propis de pretemporada amb la lliga començada. “Ara, les cinc setmanes i mitja et permeten afrontar-ho tot amb més calma i fer-ho de manera més progressiva. Segons quins treballs, sobretot de força, es poden espaiar una mica més i es pot garantir més el treball de recuperació.” Més que el temps real per treballar, Balcells valora la predisposició amb què arriben els jugadors després d'haver estat un bon temps sense futbol. “Havent pogut descansar i desconnectar, veus que han vingut millor físicament i mentalment.”

Sense estada, varietat

Limitat per l'economia, el Girona no ha fet cap estada de pretemporada. “Amb l'estada, guanyes en convivència, en cohesió de grup i en coneixement de tots els jugadors. Però ho estem compensant amb activitats dirigides a aquest objectiu en situacions diverses”, explica el preparador físic. El cos tècnic procura també programar sessions per trencar la rutina, com ara un entrenament a la platja o un altre al bosc. “Hem de procurar cuidar els camps, però també hi ha un aspecte psicològic, de canviar la dinàmica. Perquè les pretemporades es poden fer llargues i monòtones”.

Balcells, home de la casa, ha treballat amb la desena de tècnics que ha tingut el Girona a segona A. Ara viu la seva primera pretemporada amb Machín. “Tots tenen les seves particularitats i, en funció de l'estil i les seves idees, en la pretemporada té més o menys presència l'aspecte físic. Però sempre consensuem el treball”, exposa el lloretenc.

EL PROTAGONISTA

Hem pogut distribuir millor les càrregues. L'any passat vam fer en les primeres setmanes treballs més típics de pretemporada
En funció de l'estil de l'entrenador, el tema físic té més o menys presència, però consensuem sempre el treball
Jordi Balcells
PREPARADOR FÍSIC DEL GIRONA
Una estada t'ajuda a establir relacions, però ho compensem amb activitats per cohesionar el grup en situacions diverses

Dinars conjunts per controlar l'alimentació

Sense haver fet cap estada de pretemporada, el Girona sol programar moltes jornades amb doble sessió d'entrenament a Montilivi. I, sempre que hi ha dos entrenaments, els jugadors dinen plegats a la sala VIP de l'estadi –de càtering– cap a quarts d'una, abans d'anar-se'n cap a casa a descansar i preparar-se per a l'entrenament de la tarda. Més enllà de l'espai de convivència per fer grup, el cos tècnic té present l'alimentació. “És important que la vigilem tot l'any, però ara és veritat que, amb més entrenaments, hi ha més desgast en l'aspecte muscular i físic. I és bo que s'alimentin bé per poder recuperar i respondre en les següents sessions”, explica Balcells. Els hidrats són a l'ordre del dia. “Ara mengem de manera més continuada coses que durant la temporada hem de regular més”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)