2a divisió A

Una readmissió explosiva

La justícia ordinària retorna el Múrcia a segona A, en una decisió “que no admet recursos”, tot i que la Lliga de Futbol Professional assegura que no l'inscriurà per cap concepte

La decisió sacseja la divisió de plata a una setmana de l'inici del campionat

La justícia ordinària torna el Múrcia a segona A. Un jutjat mercantil ha acceptat la sol·licitud del club murcià de suspendre cautelarment el descens a segona B a què l'havia condemnat la LFP en considerar que mantenir el club a la divisió de plata es l'única manera que té per poder pagar els creditors. Segons el jutge, només militant a segona A, amb els ingressos pels drets televisius que se'n deriven, amb els actius patrimonials, amb el manteniment dels abonats i els patrocinadors i amb el valors dels possibles traspassos de futbolistes, el Múrcia podrà superar la seva situació concursal. El jutge, a més, indica que davant d'aquesta resolució no hi ha la possibilitat de presentar cap recurs.

La resposta de la LFP no es va fer esperar, i al migdia, pocs minuts després de la resolució del jutge, va fer públic un comunicat en què assegura: “En cap cas el Reial Múrcia podrà ser inscrit aquesta temporada a segona A”, ja que afirma que està impossibilitada jurídicament per fer-ho. La LFP considera que el procés judicial promogut pel Múrcia és independent del procediment disciplinari a través del qual es va determinar el descens.

El president del Múrcia, Jesús Samper, també va tenir una reacció ràpida. Avalat per la decisió del jutjat mercantil, Samper va afirmar: “El comunicat de la LFP no té sentit”, ja que recorda que “la decisió del jutjat no és recurrible i és d'aplicació obligatòria i immediata”. “Garanteixo que el Reial Múrcia estarà inscrit a segona A. Si no compleixes una decisió judicial és un desacatament, un delicte. Tot torna a la normalitat”, va argumentar el màxim dirigent del Múrcia, que va avançar que escoltarà ofertes per les seves accions i que demanarà danys i perjudicis a la LFP. “La decisió de fer baixar el Múrcia era totalitària, i jo tenia tot el dret a utilitzar tots els instruments legals per defensar el club”, hi va afegir Samper, que va explicar que en l'últim exercici el seu club ha generat 5 milions d'euros: “En devem 12 i, per tant, ho podríem pagar en dos anys, però vam demanar un ajornament a cinc anys.”

“La LFP ens havia fet un vestit a mida per fer-nos fora de la lliga, la qual cosa ens ha provocat molta inestabilitat. I pel que fa a Hisenda, sembla que en aquest país som els únics que tenim deutes”, va afirmar Samper, que va assegurar que tant el tècnic, José Manuel Aira, com el director esportiu, Chuti Molina, haurien continuat tant a segona A com a segona B, i que compta amb tota de la plantilla, malgrat que entén que es comencessin a buscar la vida. Ahir es va reunir amb ells per confirmar-los que “tot continua igual”.

Ara caldrà veure quina és la reacció de la LFP amb el pas dels dies i, si realment no té més remei que admetre el Múrcia, com resol la situació. El Mirandés és l'equip designat per substituir el Múrcia i, després d'haver-li notificat oficialment que torna a segona A, serà complicat tornar-lo a enviar a segona B. No es pot descartar, fins i tot, un ajornament de l'inici. Sigui com sigui, la situació és complicada.

LA RESPOSTA

La LFP assegura que està impossibilitada jurídicament per readmetre'l

EL PRESIDENT

Samper diu que el comunicat de la LFP “no té sentit” i que li demanarà danys i perjudicis
El comunicat de la LFP no té sentit. La decisió del jutjat no és recurrible; és d'aplicació obligatòria i immediata

LA RAÓ

Segons el jutge, el Múrcia només podrà ser viable econòmicament si es manté a 2a A
Ara el cos tècnic i la plantilla estan tranquils perquè tot continua igual. Compto amb ells
Jesús Samper
PRESIDENT DEL MÚRCIA
La LFP ens havia fet un vestit a mida per fer-nos fora de la lliga. I pel que fa a Hisenda, sembla que som els únics que tenim deutes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)