2a divisió A

El ‘Tormalet'posa fi a la ratxa d'imbatibilitat

3a divisió. L'Ascó es va acomiadar contra l'Olot de la sèrie de disset partits sense perdre després d'haver resistit contra el Peralada (2-1) i a Vilafranca (1-1)

Per primer cop en disset partits, l'Ascó va encaixar una derrota. El conjunt de Santi Castillejo s'havia mostrat immaculat des de la jornada 3, però no va poder resistir la visita al camp del segon classificat, l'Olot, i va acabar claudicant. Els de la Garrotxa van aturar l'ascensió meteòrica de l'equip de la Ribera d'Ebre, que amenaçava els tres primers classificats gràcies a la seva gran ratxa, però ara, de nou, han tornat a fixar el seu objectiu en el quart lloc.

L'Ascó va assolir una ratxa sense perdre a l'altura de la del Gavà i l'Europa el curs passat, dos equips que van jugar la promoció d'ascens. “Sabíem que la derrota podia arribar en qualsevol moment i, posats a escollir, ja és positiu que fos com va acabar sent: contra el segon classificat i jugant molt bé”, explica el defensa Héctor Rodríguez, que no s'ha perdut ni un minut aquesta temporada.

Balanç

L'Ascó va donar per finalitzat contra l'Olot un tram dur de calendari que li havia de servir per mesurar forces contra els tres primers classificats. El balanç ha acabat amb una victòria (2-1, contra el Peralada), un empat (1-1 a Vilafranca) i una derrota (1-0, a Olot), que a efectes classificatoris han significat ampliar la distància amb el líder (de 12 a 14 punts), reduir-la amb el tercer (de 7 a 6 punts) i mantenir-la amb el cinquè (2 punts). “Per la meva experiència en altres equips tampoc és bo posar-nos excessiva pressió”, diu Héctor: “És clar que tots els que som aquí sabem que l'Ascó ha d'estar a dalt i volem acabar la lliga tan amunt com sigui possible, però tampoc ha de ser cap drama acabar tercer o quart classificat.” I remata: “Tot i la derrota, mantenim el bon to.”