2a divisió A

Tres partits sense Maffeo

Sense rebaixa. El comitè de competició no fa cas a les al·legacions del Girona i castiga el carriler cedit pel City amb un partit per la vermella a Tenerife i dos més per aplaudir l'àrbitre

Amb el precedent molt recent del cas Neymar, el comitè de competició no va voler saber absolutament res de les al·legacions que va presentar el Girona per intentar suavitzar el càstig a Pablo Maffeo. El carriler cedit pel City ha estat castigat amb tres partits, un per la vermella directa i dos més per aplaudir l'arbitre després que aquest l'expulsés. La sanció, per acabar-ho d'adobar, està acompanyada d'una multa econòmica de 1.800 euros dels quals 1.000 són per l'acte de menyspreu del futbolista cap a Díaz de Mera.

Pablo Machín, doncs, no podrà disposar de Maffeo per jugar contra l'UCAM, el Lugo i l'Osca. I quan hagi complert el càstig i pugui reaparèixer –al camp del Llevant, el cap de setmana del 13 i 14 de maig– ho farà amb quatre targetes acumulades i a només una d'una altra sanció. El Girona ha d'estudiar si eleva un recurs al comitè d'apel·lació, però és possible que desisteixi atès que en un percentatge molt elevat dels casos, les resolucions no canvien.

El club de Montilivi va provar que el comitè canviés el color de la targeta al·legant que Maffeo va tocar la pilota en l'acció amb Alberto, però el comitè entén que el redactat de l'acta “és compatible amb les imatges de la jugada”. I tot i que el Girona va exposar que els aplaudiments no tenien la finalitat de desacreditar l'àrbitre, el comitè també considera “inequívoc” que Maffeo pretenia “manifestar una desaprovació en termes de desconsideració”.

I A MÉS, ADVERTIT

Quan el jugador reaparegui ho farà amb quatre targetes, a una d'una altra sanció

MULTA ADDICIONAL

El club també haurà de pagar 1.800 euros per la vermella i pels aplaudiments

Confirmada la sanció a Eloi, Longo i set jugadors més

El comitè de competició va confirmar el partit de sanció a Eloi Amagat i Samuele Longo, que, com Maffeo, es perdran el partit d'aquest cap de setmana contra l'UCAM. El migcampista va veure la cinquena groga per encarar-se amb un rival després d'haver estat objecte d'una falta –de fet, l'acció la va provocar un jugador del Tenerife per desviar l'atenció de l'àrbitre, que hauria d'haver ensenyat la segona groga a Lozano per la falta sobre el capità del Girona– i el davanter, la desena del club per protestar quan tot just feia un minut que era a la gespa. A banda dels tres futbolistes del Girona, el comitè va sancionar nou futbolistes més: Raúl Cámara (Tenerife), Zahibo (Nàstic), Faurlin i Damián Suárez (Getafe), Ze Castro (Rayo Vallecano), Natxo Insa (Llevant) i Edu Albacar (Elx). Tanmateix, l'organisme disciplinari va acordar estimar les al·legacions del Cadis per Sankaré i del Mirandés per Guarrotxena i deixar sense efecte les targetes a aquests dos jugadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)