Reus

Gols a preu d'or

Reus. Máyor, autor de les últimes dianes del seu equip, en els triomfs per la mínima a Tenerife i Tarragona, n'ha fet set, que han valgut onze punts per als roig-i-negres

El Reus rendibilitza més que cap altre equip els gols que marca. Amb 25 n'ha tingut prou per aconseguir 45 punts que l'apropen a l'objectiu de la permanència, amb sis jornades encara per disputar. El futbolista que millor representa aquesta optimització és el seu màxim golejador, Alfredo Juan Mayordomo, Máyor, les set dianes del qual han valgut onze punts per a l'equip roig-i-negre.

Els dos últims gols de Máyor han estat separats per 616 minuts, però tot i això són també els dos últims del seu equip. El davanter d'Asp va superar el porter del Tenerife Dani Hernández en el minut 15 del duel a l'Heliodoro Rodríguez López i va donar una victòria de prestigi a l'equip roig-i-negre. En els cinc partits següents, el Reus no va ser capaç de fer cap gol, amb dues derrotes i tres empats. La sequera es va trencar just quan semblava que el Reus encadenaria el sisè partit sense marcar. Máyor va aprofitar una bona assistència de David Haro per batre Manolo Reina i deixar glaçat el Nou Estadi, que veia com el Reus aconseguia els tres punts del derbi contra el Nàstic en l'últim minut del partit.

Només un dels set gols marcats per Máyor no ha servit de res. Va ser el que va marcar en la derrota al camp de l'Osca en la quinzena jornada. Un altre, a casa contra el Mallorca, va salvar un punt. I els altres tres, com els dos últims, van servir al Reus per aconseguir victòries: el 0-1 al camp de l'Oviedo –com a Tarragona, en l'últim minut del duel–, el 2-1 contra el Lugo i un altre 1-0, contra l'Almeria.

“El treball defensiu impressionant de tot l'equip és la clau que ens ha portat a l'èxit, i a creure que tindrem la nostra oportunitat”, afirma Máyor, que admet que en alguns partits els ha faltat efectivitat per arrodonir-ho, però celebra que la recuperessin al camp del Nàstic. “Ho mereixíem de feia temps, i ha arribat en el millor moment i en el millor lloc”, va dir Máyor després del derbi, en què va agrair l'assistència d'Haro en una jugada “impressionant”.

LES FRASES

J. 6: Oviedo-Reus
0-1
Marca en el minut 94 rematant una falta servida per Guzzo. Val 2 punts.
J. 11: Reus-Lugo
2-1
Obre la llauna en el minut 24 amb un altre gol que val 2 punts.
J. 12: Osca-Reus
2-1
Oportú, en el minut 15 fa avançar el Reus, que acaba perdent: 0 punts.
J. 21: Reus-Almeria
1-0
Una gran rematada de cap en el minut 32 val 2 punts més per al Reus.
J. 22: Reus-Mallorca
1-1
Supera la sortida del porter i salva 1 punt per al Reus en el minut 76.
J. 30: Tenerife-Reus
0-1
Gol en un un contra un (14') i bon treball defensiu perquè valgui 2 punts.
J. 36: Nàstic-Reus
0-1
Remata una assistència d'Haro en el minut 90 al Nou Estadi. Val 2 punts.
Quan no fem gols estem tranquils i som regulars, perquè les sensacions sempre són bones
Alfredo J. Mayordomo
davanter del reus
El treball defensiu impressionant de tot l'equip és la clau que ens ha portat a l'èxit, i a creure que tindrem la nostra oportunitat

Edgar Badia, clau també en l'optimització dels gols

Un altre dels grans culpables que el Reus rendibilitzi al màxim els gols que marca és el porter Edgar Badia, que ha estat decisiu al llarg del curs, amb grans aturades. Les últimes, dilluns al Nou Estadi. Va desviar un xut potent d'Emana amb una bona estirada i, poc abans, va fer una de les intervencions de la temporada, en què va desviar una rematada de cap de Perone des de molt a prop que semblava a dins. “He tingut la sort de reaccionar ràpidament, a dintre l'àrea petita em moc bé”, va dir Edgar Badia després del partit, content perquè, a més de les seves aturades, el Reus va tornar a ser efectiu en atac. “Els resultats reforcen el gran treball del grup”, va dir.